SER Maestrat en directe

Santa Magdalena de Pulpis aposta per l’energia solar amb l’instal·lació de panells fotovoltaics en edificis municipals

  • L’Ajuntament de Santa Magdalena de Pulpis ha donat un pas cap a la sostenibilitat energètica amb la instal·lació de panells solars fotovoltaics en l’Edifici Social i el pavelló poliesportiu del municipi.
  • Aquesta iniciativa, finançada a través del Programa DUS 5000, suposarà un important estalvi energètic i una reducció de la dependència de fonts d’energia tradicionals.

L’Ajuntament de Santa Magdalena de Pulpis ha posat en marxa un projecte d’energia neta amb la instal·lació de panells solars fotovoltaics en l’Edifici Social i el pavelló poliesportiu del municipi. Aquesta acció s’emmarca dins del Programa de Regeneració i Repte Demogràfic del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, conegut com a PROGRAMA DUS 5000.

El cost total de la instal·lació d’aquestes plaques solars ascendeix a 28.454,36€, finançats a través del programa, amb l’empresa PSM Connect Systems S.L. com a adjudicatària de la instal·lació.

En l’Edifici Social s’han col·locat un total de 12 plaques solars fotovoltaiques, mentre que en el pavelló poliesportiu n’hi ha 40 més. Aquesta inversió permetrà que el 80% de l’energia consumida en aquests edificis procedeixi de les plaques solars, representant un important estalvi energètic per a les arques municipals.

Sergio Bou, alcalde de Santa Magdalena de Pulpis, ha destacat que “una vegada instal·lades totes les plaques, tant en l’Edifici Social com en el pavelló poliesportiu, procedirem, en breu, a realitzar la connexió, la qual cosa suposarà un important estalvi en el consum energètic de l’Ajuntament en aquestes dos instal·lacions municipals”.

Aquesta iniciativa s’alinea amb els esforços de Santa Magdalena de Pulpis per promoure la sostenibilitat i reduir la seva empremta de carboni, contribuint alhora a la lluita contra el canvi climàtic i l’ús de fonts d’energia renovables.