SER Maestrat en directe

Càlig acollirà la gala dels Premis Maestrat Viu 2024

  • La localitat de Càlig es prepara per celebrar la gala dels Premis Maestrat Viu 2024, que tindrà lloc el dia 25 de maig a l’ermita del Socors.
  • Aquest esdeveniment reconeix el treball en favor de la llengua i la cultura en valencià al Maestrat i inclourà diverses activitats al llarg del dia.

La gala dels Premis Maestrat Viu 2024 se celebrarà el 25 de maig a l’ermita del Socors de Càlig, una jornada que reconeix les personalitats i col·lectius compromesos amb la llengua i la cultura en valencià a la comarca del Maestrat.

En aquesta 11a edició dels Premis Maestrat Viu, la poeta i intèrpret Susanna Sebastià Escrig i la traductora i lingüista Càrol Ferré Pellicer seran les encarregades de conduir l’esdeveniment, que comptarà amb l’actuació musical de la cantant Montse Castellà.

A més de la gala de lliurament dels premis, hi haurà altres tres activitats programades durant el dia. Al matí, es durà a terme una jornada de reflexió titulada “Què pots fer pel valencià? Jornada per la llengua al Maestrat sobre les polítiques lingüístiques d’avui”. A la tarda, es convidarà a una visita guiada a la Torre medieval de Càlig. I després de la gala dels Premis, es oferirà el sopar dels Premis Maestrat Viu.

La jornada de reflexió matinal comptarà amb la participació d’experts en temes lingüístics. El catedràtic de Sociolingüística Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, Miquel Àngel Pradilla Cardona, oferirà una conferència sobre la vitalitat i l’ús del valencià. Seguidament, Alfons Esteve i Gómez, cap del Servei de Llengües i Política Lingüística de la Universitat de València, parlarà sobre les polítiques lingüístiques actuals. La jornada tancarà amb una taula rodona moderada pel membre de la junta de Maestrat Viu Josep Messeguer-Carbó.

El cartell dels Premis Maestrat Viu, creat per la dissenyadora Anna Romeu Pla, pren com a referència el color blau, simbolitzant la defensa de la terra i la llengua enfront de les amenaces de les polítiques lingüístiques del Consell. Aquest esdeveniment representa un reconeixement al treball en la promoció i la preservació de la llengua i la cultura valencianes al Maestrat.