SER Maestrat en directe

PortCastelló Vol Convertir-se en el Port Referent per als Productors de Pinso

  • El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez, ha afirmat avui que PortCastelló “aspira a ser el port referent per als productors de pinso de la Comunitat Valenciana i Aragó”.
  • “En el nostre objectiu de diversificar nous mercats, volem posicionar-nos en el mercat del cereal per no dependre tant del sector ceràmic, que, sens dubte, continuarem recolzant”, ha assegurat.

Així ho ha manifestat Ibáñez durant la seva participació, juntament amb el director de l’Autoritat Portuària, Manuel García, en la XXXII edició de la llotja de cereals del Mediterrani, celebrada a Barcelona. Aquest esdeveniment reuneix les principals empreses del sector per conèixer les tendències actuals del mercat.

El màxim representant de PortCastelló ha explicat que “les nostres línies estratègiques passen per fomentar la diversificació i atreure nous mercats, incloent-hi l’arribada de cereals com el blat de moro i el blat, i sobretot pinsos per a animals. Això aprofitant que ports propers com Sagunt o València no tenen capacitat en l’actualitat, la qual cosa ens dóna una gran avantatge competitiva”.

En aquest sentit, Rubén Ibáñez ha anunciat que el port de Castelló “té un potencial de creixement molt important en aquest camp, per això aspira a guanyar presència i consolidar-se com a port de referència per a aquest tipus de mercat amb una terminal específica dedicada a cereals, ja que és un sector que any rere any augmenta més la seva quota de mercat en el gra sòlid”.

Ibáñez ha indicat que “el nostre objectiu principal és recuperar i guanyar tràfics i això passa per buscar noves oportunitats de negoci”. En aquest sentit, ha assegurat que “no volem renunciar a l’especialització, però sí créixer en mercats emergents i incorporar noves mercaderies, i per a això és necessària la nostra presència en aquest tipus de fòrums”.

El màxim representant de PortCastelló ha destacat que “aquesta trobada ens ofereix l’oportunitat de conèixer de primera mà les tendències i necessitats del mercat, intercanviar experiències i oferir les nostres instal·lacions com a alternativa a altres que ja no reuneixen les condicions específiques per atendre la demanda d’un sector que augmenta la seva quota de mercat al port de Castelló”.