SER Maestrat en directe

Podcast | La desfilada de Moros i Cristians de Peníscola es trasllada al cap de setmana següent de les Festes Patronals 2024

  • Les majestuoses desfilades de les esquadres de l’Associació Cultural de Moros i Cristians, que cada any atrauen a un gran nombre de públic i que posaven punt i final a les festes patronals de Peníscola en honor a la Verge de l’Ermitana, canvien de data aquest 2024.
  • Els actes passaran a celebrar-se els dies 20, 21 i 22 de setembre.

Així ens ho han contat Enrique Figuerola, Jose Manuel Feliu, Lara López i Rodrigo de Luca, membres de la junta organitzativa de l’associació. Aquesta decisió, ha sigut acceptada mitjançant una assemblea i votació entre tots els socis que formen part dels Moros i Cristians. Amb aquesta novetat, els actes que engloben aquesta festivitat també passaran a celebrar-se el cap de setmana següent, incloent-hi la missa d’estendards i altres novetats programades com ara verbenes i sopars populars oberts a tothom qui vulgui participar.

La germanor entre les diferents esquadres ha sigut un factor clau en la presa d’aquesta decisió. Els organitzadors han explicat que el principal motiu d’aquest canvi és evitar que es solapen els actes i que els membres de l’associació hagen de triar a quin esdeveniment assistir.

Aquest canvi comportarà ajustos en la programació i logística per a l’associació i per a la ciutat de Peníscola en conjunt. Tot i així, els organitzadors estan confiats que aquesta modificació permetrà una millor organització dels esdeveniments i una major participació dels membres. A més a més, es preveu que aquesta ampliació dels esdeveniments també tingui un impacte positiu en el turisme a Peníscola i en l’activitat comercial durant la temporada.

Aquestes desfilades són un dels esdeveniments més esperats i emblemàtics de la localitat, que cada any reuneixen a centenars de visitants per gaudir del color i l’espectacularitat dels seus passos. Amb aquest canvi de data, s’espera mantenir la tradició i l’emoció de la festivitat, a la vegada que es millora l’experiència per a tots els implicats.