SER Maestrat en directe

Peñíscola s’afegeix al front comú de reivindicació per a la protecció de la costa que lidera la Diputació.

Peñíscola (11-05-2024).- L’Ajuntament de Peñíscola s’ha sumat, juntament amb la resta de municipis de la província, a la Diputació de Castelló, per sol·licitar inversions i l’adopció de mesures per protegir el litoral.

Especialment, l’alcalde ha destacat la necessitat de protegir el tòmbol rocal·lós sobre el qual s’assenta la ciutadella emmurallada i el Castell, així com la Platja Nord, davant dels temporals marítims i la regressió.

“És fonamental que sumem esforços”, ha transmès l’alcalde de la localitat, per a aconseguir traslladar al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic “amb tota rotunditat, la necessitat de garantir la seguretat i sostenibilitat del conjunt històrico-artístic després d’identificar despreniments als penyals”.

De la mateixa manera, l’edil ha reivindicat les inversions necessàries a la Platja Nord per pal·liar l’efecte dels temporals marítims en ella, “un arenal amb més de mig milió de metres quadrats que discorren al llarg de cinc quilòmetres de badia”.

D’aquesta manera, Peñíscola s’ha unit a la iniciativa de la Presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, per exigir en un front comú i de forma unànime solucions als problemes que enfronta el litoral de la província. Així, Martínez suma esforços per sol·licitar al Ministeri l’execució, de forma urgent, del Pla Litoral 2015.