SER Maestrat en directe

La Diputació reconeix la labor de la Fundació Hospital Provincial en l’avanç sanitari i la millora de vida dels castellonencs amb el Mèrit Solidari en el Dia de la província

La Diputació reconeix la labor de la Fundació Hospital Provincial en l’avanç sanitari i la millora de vida dels castellonencs amb el Mèrit Solidari en el Dia de la Província 

  • La institució provincial atorga este guardó a la Fundació que complix 20 anys impulsant i fomentant la investigació i formació sanitària en càncer, oftalmologia i salut mental 
  • “La Fundació s’esforça dia a dia a continuar avançant en salut i a ser capdavantera en investigació, perquè la ciència és la garantia de la vida”, ha expressat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina

Castelló, 11 de maig de 2024. La Diputació Provincial de Castelló reconeix la labor de la Fundació Hospital Provincial en l’avanç sanitari i la millora de vida dels castellonencs amb el Mèrit Solidari en el Dia de la Província. 

Així ho ha donat a conéixer la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, qui ha posat en valor la Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló “caracteritzada per la seua professionalitat, el talent col·lectiu, la cerca de l’excel·lència, l’esforç a avançar en la investigació i l’assistència per a aconseguir un millor futur per als seus pacients”. “Ciència, innovació i avantguarda es conjuguen en esta Fundació que enguany celebra el seu vinté aniversari”, ha ressaltat Marta Barrachina. 

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló és l’organisme que impulsa i fomenta l’activitat investigadora del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, promou la formació del personal mèdic i sanitari per al coneixement de tècniques pioneres, invertix en noves tecnologies i gestiona l’obtenció d’ajudes i subvencions públiques en investigació.

“Pels seus 20 anys impulsant i fomentant la investigació i formació sanitària en càncer, oftalmologia i salut mental, des de la institució provincial reconeixem eixa labor amb la distinció al Mèrit Solidari que entregarem el pròxim 27 de setembre”, ha anunciat la presidenta del Govern Provincial. 

Per a Marta Barrachina, “esta Fundació s’esforça dia a dia a continuar avançant en salut i a ser capdavantera en investigació, perquè la ciència és la garantia de la vida”. I, com ha incidit la dirigent provincial, “des de la Diputació de Castelló continuarem donant suport a la seua obstinació per protegir-nos i cuidar-nos. Continuarem donant suport a eixa labor callada i silenciosa que és la investigació i que garantix l’èxit en tants tractaments que hui convertixen a este Hospital Provincial en un centre de referència clínic, docent i investigador”.

La Fundació Hospital Provincial rebrà la distinció el pròxim 27 de setembre. El Govern Provincial ha apostat per portar el Dia de la Província als seus verdaders protagonistes, a l’essència de la província: els municipis de Castelló. En eixe compromís perquè els pobles cobren protagonisme, la primera parada del Dia de la Província torna als orígens d’estos premis: Tírig, un municipi de poc més de 400 habitants que el pròxim 27 de setembre es vestirà de gala per a acollir l’acte en el qual la institució provincial concedix cinc guardons. 

Així, al costat de la Fundació Hospital Provincial amb el Mèrit Solidari, Vicente Traver Calzada rebrà l’Alta Distinció de la Província, el Museu de la Valltorta rebrà el Mèrit de les Arts, la Penyagolosa Trails serà distingit amb el Mèrit Esportiu i la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia de l’UJI amb el mèrit a la Innovació.