SER Maestrat en directe

Opinió | XXII Fira del Llibre de Vinaròs

El dissabte 20 d’abril, es celebrara la vint-i-dos edició de la Fira del Llibre a Vinaròs, a la Pèrgola del Passeig Colom, a la vora de la Mediterrània. Han transcoregut més de vint anys des de que la nostra ciutat organitzà per primer cop esta mostra literaria, i al llarg d’aquests anys, la fira ha viscut canvis i transformacins que la diferencie de la d’antany, encara que laseua essència i estructura és manté inalterable: la presència del llibre i un programa de difusió cultural són les notes característiques d’aquest esdeveniment. La fira , igual que en els darrers anys , romandrà oberta tota la jornada, on podrem gaudir al matí de la cercavila de la Muixeranga i la cloenda amb globotada a càrrec de la Colla i Nanos i Gegants.

Aquest espai tan emblemátic per als vinarossencs, s’omplirà a de haimes amb les últimes novetats literàries, entitats culturals, editorials , floristeries… A més a més l’àmplia programació per a tots els públics com tallers infantils, manualitats, actuacions teatrals i musicals, jocs de taula i rol, lectures dramantitzades, recital poètic en homenantge a Vicent Andrés Estellés, contacontes…., faran possible que la façana marítima del passeig estigue de gom a gom si gaudim d’una bona climatología.

Aquest any per la vesprada s’ha inclós un nova activitat , busca i troba un personatge infantil, joc de recerca d’un personatge literari bescanviable per un llibre infantil. Una mostra també solidària, amb una paradeta de Càritas, també gaudirem de la presència de nombrosos escriptors, que signaran els llibres als seus lectors en els mateixos estands, una forma d’apropar els lectors als escriptors i sense cap dubte contribuirà a l’increment de la venda dels seus exemplars.

Estem segurs de l’alt grau de participació de la ciutadania i del gran nombre de visitants que s’aproparan a la fira, perquè iniciatives com aquestes són un reclam per atreure gent a la nostra ciutat. A més a més del seu caire cultural la Fira del Llibre és font generadora de riquesa econòmica.

A dia d’avui s’està demostrant que les activitats firals són un sector viu i dinàmic i de vegades no som conscients de la seua importància. Llavors cal reflexionar per fer balanç.

La Fira del Llibre de Vinaròs ha anat creixent amb el pas del temps, perquè s’ha treballat de valent des de fa molts anys per aconseguir la fira de la qual gaudim avui.

Un sector econòmic que està funcionant molt bé com hem constatat en la Setmana Santa, és el de serveis, per això el PVI està convençut que cal potenciar aquests tipus d’esdeveniments per diversos motius, perquè la FIRA es converteix en motor econòmic, genera treball i riquesa , al mateix temps és un reclam per als que ens visiten any rere any.