SER Maestrat en directe

Millora de la xarxa d’aigua potable a Alcalà-Alcossebre

  • L’alcalde d’Alcalà-Alcossebre, Francisco Juan, ha supervisat les obres de millora de la xarxa d’aigua potable que porta a terme l’empresa Facsa, responsable del servei de proveïment d’aigua de la localitat. Aquestes obres tenen com a objectiu millorar el subministrament als veïns i veïnes, i estan incloses en el pla anual de millora, centrant-se enguany en la zona de Les Fonts d’Alcossebre.

Les actuacions consisteixen principalment en la renovació de la xarxa d’aigua a l’Avinguda Manila, on ja s’han substituït 730 metres de conducció de fibrociment per altres de polietilè de major diàmetre. Els treballs continuaran amb la renovació de 1.045 metres més en aquesta avinguda i posteriorment amb 1.581 metres al carrer Tamarao. A més, s’efectuarà una ampliació de la xarxa per millorar el servei als veïns d’aquesta zona.

A més de la renovació de la xarxa, s’instal·laran 35 noves vàlvules de seccionament per sectoritzar la zona i aïllar possibles avaries sense afectar els veïns. També es renovaran més de 70 escomeses per millorar el rendiment del servei.

Segons l’alcalde, aquestes actuacions permetran una millora substancial del servei, ja que augmentarà la pressió i el rendiment de la xarxa, reduint al màxim les pèrdues d’aigua, especialment important en la situació actual de sequera.

Per minimitzar l’impacte sobre el trànsit i les molèsties als veïns, s’ha establert un pla especial de coordinació entre l’Ajuntament, la Policia Local i Facsa. Aquestes obres contribuiran a la modernització i millora contínua de la infraestructura de proveïment d’aigua de la localitat.