SER Maestrat en directe

El PSPV reclama ajudes per a fer front a la sequera a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat

  • El diputat provincial Rhamsés Ripollés ha anunciat que el PSPV presentarà mocions a totes les institucions per a buscar la seva implicació en la garantia del subministrament hídric a les explotacions ramaderes i localitats afectades per la greu sequera a les comarques dels Ports i l’Alt Maestrat.

Segons Ripollés, diversos municipis com Ares i Vallibona han de recórrer al subministrament d’aigua potable mitjançant camions cisterna, situació que agreuja les dificultats d’un gran nombre d’explotacions ramaderes. El diputat ha alertat que aquestes explotacions es troben en una situació crítica.

“El sector primari és fonamental en les nostres comarques i està patint greument les conseqüències de la falta prolongada de pluges”, ha afirmat Ripollés. En aquest sentit, el PSPV reclamarà ajudes directes a totes les administracions per a fer front als alts sobrecostos i les pèrdues que està ocasionant la sequera.

El representant socialista ha indicat que es treballa en una moció per a presentar-la a tots els municipis i institucions, buscant la implicació de tots en la recerca de solucions.

Pel que fa al subministrament d’aigua a les localitats, Ripollés ha assenyalat que les ajudes existents són insuficients i ha demanat agilitat en la resolució del problema. En aquest sentit, ha proposat que la Diputació assumisca la contractació directa del subministrament d’aigua mitjançant camions cisterna.

Quant a infraestructures, el PSPV insisteix en la necessitat urgent d’implementar nous depòsits i connexions claus per a la supervivència de les explotacions ramaderes. Ripollés ha recordat les inversions passades i ha exigit continuar amb aquest tipus d’infraestructures per garantir l’abastiment futur als municipis afectats.