SER Maestrat en directe

Més de 24.200 estudiants inicien les proves d’accés a la universitat a la Comunitat Valenciana

Aquest dimarts, més de 24.200 estudiants han començat les proves d’accés a la universitat a la Comunitat Valenciana, que es duran a terme fins dijous. L’any passat, la nota mitjana de l’accés a la universitat va ser de 7,43, amb un 98,25% d’aprovats entre els 20.342 que es van presentar.

Les proves es realitzen en 56 tribunals distribuïts arreu de la Comunitat: 16 de la Universitat de València, 12 de la Universitat Politècnica de València, 11 de la Universitat d’Alacant, 11 de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i 6 de la Universitat Jaume I de Castelló.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha visitat la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de València juntament amb la vicerectora d’estudis, Isabel Vázquez, per donar ànims als estudiants. Rovira ha recordat l’elevat percentatge d’aprovats de l’any passat i ha desitjat que els estudiants aconsegueixin els seus objectius.

Dels estudiants que es presenten aquest any, el 59% són dones i el 41% són homes. La majoria, un 92%, accedeix a les proves després d’haver cursat batxillerat, mentre que el 8% prové de cicles formatius, un col·lectiu que ha augmentat un 13% aquest any.

El conseller ha destacat la importància de garantir els drets d’admissió a la universitat per als estudiants que, per situacions excepcionals, no puguin fer les proves aquests dies. En aquest sentit, la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Admissió ha aprovat que les proves de la convocatòria extraordinària de juliol es considerin com a ordinàries a efectes de preinscripció universitària.

Les proves van començar amb els exàmens de Llengua castellana i Literatura II i Valencià: Llengua i Literatura II. Per la tarda, es realitzaren els exàmens de Biologia, Empresa i Disseny de Models de Negoci, Tecnologia i Enginyeria II, Història de la Música i de la Dansa i Fonaments Artístics. A continuació, Física, Història de l’Art, Cor i Tècnica Vocal II, i Disseny.

El dimecres inclourà exàmens d’Història d’Espanya, Història de la Filosofia, Matemàtiques II, Llatí II, Anàlisi Musical II i Dibuix Artístic II. Per la tarda, Química, Literatura Dramàtica, Geografia, Dibuix Tècnic Aplicat a les Arts Plàstiques i al Disseny II, Dibuix Tècnic II, Grec II, Tècniques d’Expressió Gràficoplàstica i Geologia i Ciències Ambientals.

Dijous, els exàmens seran d’idiomes (anglès, alemany, francès i italià), Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials II i Arts Escèniques II. La tarda estarà reservada per a les proves dels alumnes amb solapaments d’assignatures.