SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Peníscola rep un reconeixement per la seva gestió transparent

  • L’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat CEU Cardenal Herrera ha distingit l’Ajuntament de Peníscola amb un Esment especial durant l’Acte de Lliurament de Segells Infoparticipa.
  • Aquest esdeveniment premia els ajuntaments i diputacions provincials que sobresurten per la seva gestió en transparència.

Lidia Herrero, regidora de Transparència, ha recollit el guardó en nom de tot el consistori, expressant el seu agraïment a l’organització per aquest reconeixement. Herrero ha destacat l’esforç de la Universitat CEU Cardenal Herrera per posar el focus en la transparència institucional, un aspecte crucial per apropar l’administració als ciutadans de manera efectiva.

Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Peníscola disposa d’un Portal de Transparència, a través del qual es facilita l’accés a informació rellevant per a la ciutadania. A més, el consistori compta amb un Codi Ètic i un Pla de Mesures Antifrau, que reforcen el seu compromís amb una gestió pública honesta i transparent.

El reconeixement atorgat per l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat CEU Cardenal Herrera és una mostra de la dedicació del consistori peniscolà per mantenir uns estàndards alts en matèria de transparència i bon govern. Aquestes mesures no només milloren la confiança de la ciutadania en les institucions públiques, sinó que també fomenten una major participació ciutadana en els assumptes locals.

Aquesta distinció reafirma el compromís de l’Ajuntament de Peníscola amb la transparència i el bon govern, i destaca el seu paper com a exemple per a altres administracions locals.