SER Maestrat en directe

Marta Barrachina destaca el Pla Viu com a impulsor del ‘dret a l’habitatge’ per a les famílies i joves

Marta Barrachina, presidenta provincial del PP, destaca l’adhesió de més de 40 municipis al Pla Viu impulsat per Carlos Mazón

La presidenta provincial del PP, Marta Barrachina, ha valorat positivament l’interès mostrat per més de 40 municipis en el projecte Pla Viu, creat pel Consell de Carlos Mazón, amb l’objectiu de garantir l’accés a l’habitatge públic. Aquest projecte, segons Barrachina, és una iniciativa que reafirma el compromís amb la província i que busca proporcionar un llar digne a famílies i joves.

La setmana passada, Barrachina va avalar la firma de l’acord entre Carlos Mazón i la presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rocío Cortés, per mobilitzar sòl municipal destinat a la construcció de nous habitatges d’ús públic. Aquests habitatges estaran disponibles per al lloguer assequible, el lloguer amb opció a compra i la compra directa.

Segons Barrachina, l’accés a un habitatge digne és un dret fonamental recollit a la Constitució, i el Pla Viu representa un pas en ferm per assegurar aquest dret a la ciutadania. Amb aquest pla, es busca pal·liar el dèficit d’habitatge a la Comunitat Valenciana, augmentant l’oferta i, per tant, reduint els preus del mercat immobiliari.

Els municipis interessats en adherir-se al Pla Viu inclouen Castelló, Almassora, les Alqueries, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Onda, Peníscola, Sant Jordi, Torreblanca, Xilxes, Zucaina, entre altres. Aquest compromís amb la construcció de vivenda social s’extén des de la costa fins a l’interior de la província, amb l’objectiu de preservar la llibertat dels ciutadans de triar on establir-se.

A més, a Castelló, s’ha accelerat la rehabilitació integral d’un edifici per a destinar 36 habitatges de lloguer assequible a joves. També s’han aprovat cessions de terrenys per a la construcció de 120 habitatges en altres zones de la ciutat.

Amb aquests esforços, el PP pretén revertir la situació de paràlisi en habitatge oficial viscuda durant els últims anys, beneficiant a més de 24.000 persones en els pròxims quatre anys amb la construcció de 10.000 habitatges de protecció pública mitjançant col·laboració publicoprivada.