SER Maestrat en directe

L’alcaldessa de Sant Mateu denuncia el PP per intentar apropiar-se de les grans infraestructures municipals

L’alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, ha denunciat públicament els intents del Partit Popular de s’apropiar-se dels èxits en matèria d’infraestructures al municipi, els quals han estat possibles gràcies als governs del PSPV. Aquesta denúncia arriba després que el PP intentés reclamar l’autoria de projectes com el nou col·legi, la residència de majors o el centre dona, tot i que, segons Besalduch, “tothom sap que aquestes obres s’han fet gràcies al govern municipal socialista i al de Ximo Puig en la Generalitat”.

En una declaració a mitjans locals, l’alcaldessa ha afirmat que “mai hem fet política de manera irresponsable i amb mentides”. A més, ha lamentat l’obsessió del PP per “esborrar de la història recent del nostre poble el fet constatable de qui ha fet possible les grans infraestructures que hem aconseguit i ara vol erigir-se en aconseguidor d’aquestes obres per les quals no va fer res”.

Besalduch ha recordat que el nou col·legi, amb una inversió de 6 milions d’euros, va ser possible gràcies al programa Edificant, que no va comptar amb el suport del PP en les Corts. A més, ha destacat que altres municipis han vist anul·lats els seus projectes amb l’arribada del PP i Vox al govern de la Generalitat, com ha passat a Albocàsser o Benicarló.

En relació amb la residència per a majors, en un estat de construcció avançat, l’alcaldessa ha assenyalat que “es van passar vint anys prometent-la i mai van fer cap tràmit per fer-la realitat”. Ara, amb gairebé un any i mig d’obres en marxa, Besalduch ha posat de manifest el suport del govern de la Generalitat i de tot el poble en aquest projecte.

En aquest context, l’alcaldessa ha conclòs que “amb el PP mai haguérem pogut fer realitat aquestes obres tan necessàries per al nostre municipi”.