SER Maestrat en directe

Benicarló defensarà els seus interessos en la futura Llei de la Costa Valenciana

 Associacions, tècnics i advocats col·laboren en la definició de la nova llei per a la costa de Benicarló

Benicarló, 26 de març de 2024 – Diverses entitats, experts tècnics i representants legals han unit forces en una jornada dedicada a analitzar i aportar idees per a la millora de la costa de Benicarló en el marc del nou text legal que està sent elaborat per la Generalitat Valenciana. Les conclusions d’aquesta trobada seran enviades a la Conselleria de Medi Ambient durant aquesta mateixa setmana.

El regidor d’Urbanisme, Juan Pascual Sorlí, ha destacat l’interès de Benicarló en defensar els seus interessos davant la pròxima Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana que està sent preparada per la Conselleria de Medi Ambient. Sorlí ha manifestat la voluntat del municipi de buscar una legislació menys restrictiva que permeti el desenvolupament urbà de zones com Riu, Surrac i Aiguadoliva, tot garantint al mateix temps una gestió sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

“Benicarló va ser greument afectada per les restriccions imposades pel Pativel, limitant els usos i activitats en una àrea d’un quilòmetre des de la costa, especialment a les zones de Surrac, Riu i Aiguadoliva”, ha subratllat Sorlí. Aquesta nova oportunitat de participació en la definició del marc legal ofereix al municipi la possibilitat de contribuir activament en els canvis necessaris.

La recent taula rodona convocada per la Regidoria d’Urbanisme va permetre recollir una àmplia diversitat d’opinions i propostes de la ciutadania, que seran presentades a la Conselleria de Medi Ambient com a contribució per a la redacció definitiva de la nova llei. Entre les suggeriments presentats destaquen la necessitat de permetre activitats econòmiques i urbanístiques a la costa, mantenint una àrea de protecció de 100 metres i una edificació controlada.

A més, les propostes també inclouen la demanda de mesures de protecció contra la regressió costanera i la millora dels accessos a les platges de la zona nord. Sorlí ha assegurat que l’Ajuntament continuarà treballant incansablement per aconseguir una normativa més flexible que defensi els interessos de Benicarló en aquesta nova etapa legislativa.