SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Vinaròs engega una campanya per a promoure el consum responsable de l’aigua

L’Ajuntament de Vinaròs impulsa la campanya “Resta segons, suma litres” per fomentar l’estalvi d’aigua entre els ciutadans

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb l’empresa FACSA, ha posat en marxa la campanya “Resta segons, suma litres” amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància del consum responsable de l’aigua, especialment en un context de greu escassetat de pluges a la comarca.

El regidor de Medi Ambient, Agustín Molinero, ha destacat la importància d’iniciar aquesta campanya preventiva per promoure un consum responsable: “Tot i que no hi ha restriccions en el consum d’aigua, és crucial posar en marxa aquest tipus de campanyes per aprofitar al màxim aquest recurs tan essencial, especialment en una comarca que pateix una greu falta de precipitacions”.

La campanya ofereix recomanacions senzilles que es poden implementar a casa per estalviar una quantitat significativa d’aigua. Algunes d’aquestes inclouen tancar l’aixeta mentre ens raspallem les dents, evitar utilitzar el vàter com a paperera i optar per dutxar-se en lloc de banyar-se. A més, es promou l’ús eficient de la rentadora, la instal·lació de sistemes de reg eficients en els jardins i la reparació de fuites d’aigua.

Molinero destaca la importància d’aquestes mesures senzilles per a estalviar aigua en el dia a dia i reforçar la sostenibilitat del municipi. A més, la campanya ofereix un enllaç per consultar la situació de sequera que pateix Vinaròs, posant a disposició dels ciutadans informació rellevant sobre la gestió del recurs hídric a la localitat.