SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Torreblanca aprova integrar-se en Castellón Cycling per millorar i diversificar la seva oferta turística

Tania Agut: “El cicloturisme té un baix impacte mediambiental i és desestacionalitzador, ja que atrau aficionats en temporada baixa”

Torreblanca, 31 de maig de 2024. L’Ajuntament de Torreblanca segueix fent passos importants per convertir el turisme en un pilar ferm sobre el qual millorar les oportunitats econòmiques per als habitants i empreses del municipi. Amb aquest objectiu, ha aprovat integrar-se en el producte Castellón Cycling, del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació, fet que li permetrà millorar i diversificar la seva oferta.

El nou equip de Govern municipal ha impulsat aquesta sol·licitud després de la reunió que va mantenir l’alcaldessa, Tania Agut, amb el diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez, el passat mes de desembre i en la qual es va abordar la conveniència d’adherir-se a aquest programa per aprofitar els recursos que disposa Torreblanca i per considerar-lo de gran interès per a l’activitat comercial i turística del municipi. Per això, la regidora de Turisme, Gema Edo, ha assumit el treball definitiu per aconseguir l’adhesió.

Tania Agut, alcaldessa de Torreblanca, ha assegurat que “l’adhesió al Club de Producte Castellón Cycling pot ser de gran interès per al municipi, tenint en compte l’auge del cicloturisme actualment i amb la finalitat de desenvolupar un producte de cicloturisme i MTB que atragui aficionats no només de la nostra província, sinó de tota Espanya. El cicloturisme és un producte de baix impacte mediambiental, diversifica la nostra oferta turística i és un factor desestacionalitzador, ja que els cicloturistes busquen els mesos amb temperatures més moderades que coincideixen amb els períodes de menor ocupació a la nostra zona en la temporada baixa”.

L’alcaldessa de Torreblanca ha concretat que “estar en Castellón Cycling ens obrirà a aquest tipus de turisme, que amb les rutes BTT i l’entorn que tenim, té moltíssim potencial. Tenim moltíssima gent que va en bici per aquí i entrar en el club de producte Castellón Cycling ens donarà més visibilitat i acreditarà que els serveis que prestem són de màxima qualitat”.

Compromisos municipals per garantir la qualitat del servei

Els compromisos que assumeix l’Ajuntament per participar en el Club de Producte Castellón Cycling són:

  • Entrar en el procés de certificació del Club en el qual es duran a terme auditories presencials i en línia per certificar la qualitat dels serveis i productes que presta la seva entitat, així com el compliment de requisits i indicadors obligatoris i complementaris dins de la seva respectiva tipologia.
  • Permetre que la Secretaria Tècnica de Castellón Cycling i el Patronat Provincial de Turisme de Castelló facin les comprovacions pertinents per verificar el compliment dels criteris durant les auditories.
  • Compartir les dades proporcionades en el formulari electrònic d’adhesió amb la Secretaria Tècnica de Castellón Cycling i el Patronat Provincial de Turisme de Castelló.
  • Cedir expressament les imatges a favor de la Secretaria Tècnica de Castellón Cycling i del Patronat Provincial de Turisme de Castelló.
  • Fer un ús correcte del distintiu del Club de Producte Castellón Cycling seguint les directrius que es presenten en el Manual d’Ús del Distintiu.