SER Maestrat en directe

El PSOE d’Alcalà de Xivert rebutja demanar més efectius per a la Guàrdia Civil i mantenir la caserna d’Alcossebre

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà de Xivert, celebrat el passat dimecres 29 de maig, va rebutjar la proposta del Partit Popular (PP) que sol·licitava més efectius per a la Guàrdia Civil i la permanència de la caserna auxiliar d’Alcossebre. La iniciativa del PP també incloïa una petició per a evitar el tancament de diverses casernes auxiliars, entre elles la d’Alcossebre, tal com ha anunciat el Ministeri de l’Interior.

María Agut, presidenta del PP local, ha criticat durament la decisió del PSOE, destacant que “hem de conjuminar esforços per a garantir la seguretat dels nostres veïns enfront de mesures que no tenen un tint ideològic i que ens fan mal a tots”. Agut ha defensat la proposta del seu partit afirmant que la labor de la Guàrdia Civil és essencial per a la seguretat del municipi i que la reducció dels seus efectius o el tancament de la caserna auxiliar seria perjudicial per a la comunitat.

El PP va registrar la seua iniciativa després que el Butlletí Oficial de la Guàrdia Civil (BOGC) publicara el passat 2 de gener el possible tancament de les casernes d’Artana, Alcossebre, Betxí, Benassal i Lucena. Davant aquesta situació, el PP va considerar urgent debatre el tema en el ple i remetre la seva petició al Govern d’Espanya per tal de manifestar la preocupació de la corporació municipal.

Segons María Agut, “no podíem romandre com si res ocorreguera, perquè Alcossebre és un d’aquests llocs auxiliars que són susceptibles de tancament. No volem que això arribi a passar, volem que continuïn operatius i, si és possible, s’ampliï la seva operativitat”. Agut ha lamentat l’actitud del PSOE, afirmant que “en qüestions com aquesta no hauria d’haver-hi un interès ideològic, sinó l’interès pel nostre poble. Lamentablement, hi ha qui anteposa el secundari al que per a nosaltres és el fonamental”.

Amb aquesta decisió, el PSOE d’Alcalà de Xivert ha mostrat la seva oposició a la proposta del PP, deixant en l’aire el futur de la caserna d’Alcossebre i la seguretat del municipi.