SER Maestrat en directe

Canet lo Roig pretén captar talent amb la creació d’un coworking en l’antiga casa del metge

L’Ajuntament de Canet lo Roig ha adjudicat les obres de rehabilitació de l’antiga casa del metge per convertir-la en un espai de coworking, amb l’objectiu d’atraure talent a la població del Baix Maestrat. Aquesta iniciativa busca consolidar la localitat com un pol d’atracció per a emprenedors i emprenedores que desitgen impulsar els seus projectes empresarials des del municipi.

L’empresa Retroshovel S.L. ha estat l’adjudicatària de les obres, que començaran la primera setmana de juny i tenen un termini d’execució de sis mesos. L’import de l’adjudicació és de 77.126,30 euros, finançats gràcies a una subvenció de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda.

El coworking és un espai compartit, físic o virtual, on professionals independents, empresaris, teletreballadors, pimes i start-ups poden desenvolupar la seva activitat. Aquest projecte s’emmarca en la tendència creixent de buscar alternatives als grans nuclis urbans per treballar i viure.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha destacat que “és un projecte molt engrescador que pensem que pot funcionar perquè Canet lo Roig s’ha convertit en un municipi atractiu per a aquells que volen fugir dels grans nuclis de població i dur a terme el seu projecte empresarial i de vida en pobles com el nostre, que ofereix moltes oportunitats”. Pallarés ha recordat que “cada mes sempre hi ha alguna persona que pregunta per espais com aquest que volem fer, per això pensem que pot funcionar per a seguir afiançant població, que ara per ara segueix sent una prioritat per a l’equip de Govern”.

Un cop finalitzada la reforma de l’antiga casa del metge, que té una superfície d’uns cent metres quadrats, el consistori dotarà l’espai de tots els elements necessaris perquè els interessats puguin començar a utilitzar-lo i desenvolupar els seus projectes. Inicialment, l’ús serà gratuït mentre s’elabora l’ordenança reguladora.

Pallarés ha subratllat també la revalorització que suposa la recuperació d’aquest immoble històric. “No només recuperem l’immoble, sinó que a més li donem valor i vida amb un projecte que pot convertir-se en un punt de referència per a la creació de noves oportunitats per a emprenedors i emprenedores que consideren el nostre poble un bon lloc per impulsar el seu projecte de vida”, ha conclòs.