SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Canet lo Roig treballa en la recerca de solucions davant la greu situació de sequera que patix el municipi

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Canet lo Roig, que presidix l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, porta temps treballant en la recerca de solucions davant la greu situació de sequera que afecta a la població del Baix Maestrat.

“No es la primera vegada que ens enfrentem a esta situació i que podríem tindre resolta si en el seu moment s’hagueren fet les infraestructures necessàries per a garantir el proveïment d’aigua al nostre poble”, explicava. En este punt, lamentava “el poc interés del govern del Botànic durant estos anys per atendre les reivindicacions no sols de Canet lo Roig sinó de poblacions veïnes com Traiguera o La Jana. Ha hagut de ser el Govern del president, Carlos Mazón, que junt amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, recuperen un projecte fonamental per al futur dels nostres pobles. Tenim el pou on traure l’aigua, ara sols falta la infraestructura necessària per a poder transportar-la”.

Per a la pròxima setmana està prevista una reunió en la Conselleria per a seguir avançant en el projecte i veure les possibilitats de reduir terminis, primer en la redacció, i després, en l’adjudicació de les obres.

L’alcaldessa Pallarés, conscient que el projecte no solucionarà a curt termini la problemàtica, indicava que “mentrestant, l’Ajuntament treballa en diverses solucions. Fonamental per al Govern municipal es garantir l’aigua als veïns i veïnes de Canet lo Roig, com hem fet sempre. Esperem que ploga per a revertir la situació i que no s’agreuge més a mesura que s’aprope l’estiu”. El subministrament està garantit i no hi ha restriccions per a la població.

En relació al que passarà amb la piscina este estiu, que, al parèixer, no s’ha tancat mai, manifestava que “de moment, encara no hem pres una decisió al respecte. Serà al mes de maig quan decidirem que fem”. En este punt, afegia que “a la problemàtica de la piscina, està la dels agricultors que tampoc poden regar els seus camps, per tant, no seria ètic que obrírem la piscina i no resolguérem primer el tema del reg dels llauradors”.

Les cisternes d’aigua, costosa econòmicament, es una de les possibilitats que està damunt la taula com en altres ocasions a l’espera que la situació de sequera puga canviar avanç de l’estiu. La falta de pluges abundants fa que els aqüífers estiguen en una situació més que preocupant, cosa que podria obligar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a dictar noves mesures en els pròxims dies o setmanes.