SER Maestrat en directe

Vinaròs constituïx el Consell Bàsic de Salut per a promoure hàbits saludables entre la població

Representants de les associacions socials, veïnals i educatives podran proposar les accions necessàries per a millorar la salut comunitària

 

Vinaròs ha constituït el Consell Bàsic de Salut com un òrgan de participació que té com a objectiu realitzar accions encaminades a la promoció de la salut comunitària en benefici del conjunt de la ciutadania vinarosenca.

 

La reunió constitutiva ha tingut lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament de Vinaròs amb la presència de les persones representants de les entitats reflectides en el Decret 47/2023, de 31 de març, del Consell, regulador dels consells de salut bàsics i altres espais de participació en la Comunitat Valenciana. Estos integrants pertanyen a l’àmbit sanitari del Departament de Salut, tant d’Atenció Primària com del Centre de Salut Pública, així com representants sindicals, col·lectius socials, veïnals i educatius, juntament amb professionals farmacèutics i membres de l’Ajuntament de Vinaròs.

 

Les funcions del Consell de Salut Bàsic són analitzar la situació de l’estat de salut en cada àrea, així com identificar i prioritzar els objectius de promoció de la salut, potenciar els recursos i promoure accions de salut comunitària.

 

En este sentit, la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Ana Teijelo ha explicat que amb esta primera reunió “posem en marxa el consell de salut de la zona bàsica de Vinaròs i la taula intersectorial amb l’objectiu de donar un impuls a les accions de promoció de la salut i així fomentar entre els habitants de Vinaròs uns hàbits saludables”.

 

Una vegada constituït el consell, el següent pas és establir mecanismes de coordinació i intercanvi d’informació entre els consells de salut de les zones bàsiques de salut a través del Centre de Salut Pública per a obtindre una visió global de l’estat de salut de cada departament.

 

En el consell de salut estan adscrites la taula intersectorial i la de participació, com a espais col·laboratius per a promoure la salut local i comunitària, taules que també han sigut constituïdes en el mateix acte.