SER Maestrat en directe

La Generalitat informa de la posada en funcionament de la rotonda de la Ratlla del Terme a Benicarló

La consellera Salomé Pradas ha destacat que l’actuació «resoldrà un punt conflictiu de seguretat viària en una carretera d’accés a zones comercials i d’oci».

 

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha informat de la posada en funcionament de la rotonda a la N-340a amb el Camí de la Ratlla, als termes municipals de Peníscola i Benicarló.

 

La consellera, Salomé Pradas, ha destacat que l’actuació que permet la posada en marxa de la rotonda «resoldrà un punt de conflicte de seguretat viària en una carretera d’accés a zones comercials i d’oci».

 

Es tracta d’una zona comercial, industrial i de cultiu que genera un gran volum de trànsit. Així mateix, aquesta intersecció permet l’accés a diverses zones d’oci a través del Camí de la Ratlla del Terme i també a les platges, per la qual cosa es tracta d’un punt conflictiu per a la seguretat viària.

 

La intersecció existent tenia forma de creu, amb carrils de desacceleració i acceleració en el sentit creixent, que facilitaven la sortida i la incorporació al tronc des del Camí de la Ratlla del Terme.

 

El projecte ha consistit en la modificació total de la intersecció, i per això s’ha construït una rotonda que facilita tots els moviments i elimina la prioritat de la N-340a. D’aquesta manera, s’aconsegueix disminuir la velocitat a la N-340a i es millora la visibilitat per a tots els usuaris. En concret, l’actuació ha consistit en la construcció d’una rotonda de 28 metres de radi exterior i una única de calçada de 9 metres d’amplada amb dos carrils i ramals d’accés.

 

La titular d’Infraestructures ha afegit que aquests treballs, emmarcats en el context dels contractes de conservació gestionats pel Servei Territorial d’Infraestructures de Castelló, han tingut un termini d’execució de 9 mesos