SER Maestrat en directe

La Generalitat interromp el període de cremes de residus agrícoles, forestals i marges de cultiu per evitar incendis

La Generalitat suspèn el període de crema de residus agrícoles i forestals per prevenció d’incendis

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una decisió crucial per a la prevenció d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana. A partir d’avui, dilluns, 15 d’abril, i fins al pròxim 15 d’octubre, queda suspès el període de crema de marges de cultiu o eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant l’ús del foc.

Aquesta mesura excepcional s’ha pres després d’una exhaustiva valoració de les condicions ambientals i de riscos d’incendi. Les temperatures inusualment altes, la manca de precipitacions, els forts vents i l’estrès hídric de la vegetació són alguns dels factors que han conduït a aquesta decisió.

La modificació del Decret 91/2023, publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, entra en vigor de manera immediata i s’estableix amb l’objectiu de prevenir incendis com l’ocorregut recentment a la Serra Ferrer, entre Tàrbena i Xaló, que ha afectat unes 600 hectàrees.

Durant la seva visita al lloc de comandament avançat de l’incendi, el cap del Consell ha volgut expressar el seu reconeixement als efectius que estan treballant en les tasques d’extinció, destacant la seva professionalitat i coordinació.

Mazón també ha mostrat la seva solidaritat amb les persones desallotjades a causa de l’incendi, reconeixent el paper fonamental dels alcaldes dels municipis afectats en l’atenció a aquests ciutadans.

Tot i que s’ha demanat precaució davant l’evolució de l’incendi, el president ha subratllat que els serveis d’emergència estan actuant amb determinació per evitar una major propagació del foc.