SER Maestrat en directe

Diputació impulsa una simulació del Parlament per acostar la UE a joves estudiants

Diputació de Castelló acosta la Unió Europea als estudiants a través d’una simulació del Parlament Europeu

La Diputació de Castelló ha organitzat una jornada en què ha portat la realitat del Parlament Europeu als joves estudiants de la província. Prop de 100 alumnes de l’Escola Mentora del Parlament Europeu, l’IES Llombai de Borriana, i de les dues Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a la província, el Col·legi FEC Madre Vedruna Sagrado Corazón de Castelló i el Col·legi Nuestra Señora de la Consolación de Castelló, han participat en una simulació del funcionament del Parlament Europeu.

El Saló de Recepcions i el Saló de Plens del Palau Provincial han estat l’escenari d’aquesta jornada, que ha tingut com a objectiu principal acostar als estudiants el coneixement de les institucions europees i els processos de decisió que s’hi duen a terme.

Durant la simulació, els alumnes han tingut l’oportunitat de debatre, negociar i votar sobre la legislació europea, amb un enfocament especial en la Llei Europea d’Intel·ligència Artificial. Aquesta llei, que pretén establir el primer marc regulador de la Unió Europea per a la intel·ligència artificial, ha servit com a tema central de la jornada.

Vicente Pallarés, diputat de Promoció Econòmica, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa per a promoure el coneixement del Parlament Europeu entre els joves i fomentar la seva participació activa en els processos democràtics. A més, ha elogiat l’actitud dels estudiants, que han mostrat interès i compromís en el debat sobre un tema tan rellevant com és la regulació de la intel·ligència artificial a Europa.

La jornada també ha comptat amb el suport i assessorament de l’equip d’experts de luventia, que ha contribuït a garantir que l’esdeveniment fos educatiu i enriquidor per a tots els participants.

Amb aquesta iniciativa, la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb la promoció dels valors europeus i el foment de la participació ciutadana en els processos de presa de decisions a nivell comunitari.