SER Maestrat en directe

La Diputació estableix una línia de subvencions de 130.000 euros per fomentar el benestar animal als municipis de menys de 10.000 habitants

La Diputació de Castelló aprova una nova línia de subvencions per al benestar dels animals als municipis de menys de 10.000 habitants

Castelló, 19 d’abril de 2024. La Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa una iniciativa per millorar el benestar dels animals als municipis més petits de la província. Amb una dotació de 130.000 euros, aquesta nova línia de subvencions té com a objectiu principal promoure el control poblacional de les colònies felines urbanes.

La presidenta Marta Barrachina ha destacat la importància d’aquestes ajudes per al benestar dels animals i la salut pública, subratllant que les colònies felines són una realitat present als municipis. En aquest sentit, la Diputació modificarà el pla estratègic de subvencions per incloure aquesta nova línia d’ajudes, destinada a aplicar la llei de Protecció, Benestar i Tinença d’Animals de Companyia.

El diputat de Medi Natural, José María Andrés, ha explicat que les subvencions abastaran diverses àrees, com ara la creació de plans de gestió i control animal, la esterilització de gats callejers i la promoció de l’adopció responsable.

En resum, aquesta iniciativa busca millorar la convivència entre els animals i la ciutadania, prevenir problemes de salut pública i animal, i promoure el benestar dels gats urbans mitjançant un control poblacional adequat i la col·laboració ciutadana.