SER Maestrat en directe

La Festa de la Carxofa de Benicarló renova el seu format amb un mercat gastronòmic i canvis en les dates clau

La XXXI Festa de la Carxofa de Benicarló, que es celebrarà el proper any, experimentarà importants canvis en el seu format després de més de tres dècades. La tradicional Demostració Gastronòmica del diumenge es transformarà en un mercat gastronòmic que durarà tot el cap de setmana (27 i 28 de gener), incorporant tot el sector de la restauració de Benicarló. Aquesta ampliació, segons la regidora de Turisme, Inma Calvet, busca oferir una experiència gastronòmica més extensa i satisfactòria, estimulant així les reserves d’hotels i allotjaments turístics, i contribuint a l’activació econòmica de la ciutat.

Un altre canvi significatiu és la reprogramació de la Torrada Popular, que passarà a celebrar-se l’últim dissabte de febrer, en lloc de l’últim de gener, com era habitual. El regidor d’Agricultura, Borja Castell, ha explicat que aquest canvi permetrà tancar la festa amb aquest esdeveniment i assegurar una major disponibilitat de carxofes, tenint en compte els efectes climatològics recents.

L’associació Restauració Benicarló, juntament amb el Consell Regulador i l’Ajuntament, donen suport a aquests canvis, que es preveuen beneficiaris tant per al sector de la restauració com per al turístic. Iván Alemán, president de l’associació, reconeix que són decisions arriscades, però necessàries per mantenir el nivell de la festa.

Les Jornades del Pinxo i les Jornades Gastronòmiques, dos esdeveniments paral·lels, continuaran sent part del calendari de la festa als mesos de gener i febrer respectivament.