SER Maestrat en directe

La Diputació visibilitza el paper de la dona en la literatura en el Dia internacional del Llibre

La Diputació de Castelló visibilitza el paper de la dona en la literatura en el Dia Internacional del Llibre. “Volem posar en valor la literatura creada per dones i visibilitzar a les autores de llibres”, ha ressaltat la diputada d’Igualtat i Publicacions, Marisa Torlà.

Amb eixe objectiu, la institució provincial ha organitzat una jornada sota el títol ‘Una Mirada des de la Igualtat’ per a promoure el Dia del Llibre 2024 i reflexionar, de la mateixa manera, “sobre el paper crucial de les dones en la societat i celebrar la seua contribució a través de la literatura”, ha destacat Marisa Torlà.

En este sentit, la diputada ha assenyalat que “la cultura és una ferramenta clau per a incentivar el canvi social que necessitem per a construir una societat més igualitària i més justa”. Pel que, amb el propòsit d’“avançar en la sensibilització de tracte entre dones i homes”, la Diputació de Castelló ha preparat esta jornada “per a visibilitzar el paper de la dona en la literatura i reforçar el nostre compromís per aconseguir una societat justa i igualitària”, ha subratllat Torlà.

Quant al desenvolupament de la jornada, a les 17.00 hores tindrà lloc la presentació del dia del llibre 2024 ‘Una Mirada des de la Igualtat en Diputació de Castelló’ en el Saló de Recepcions del Palau Provincial. La diputada d’Igualtat i Publicacions de la institució serà l’encarregada d’inaugurar la jornada que “pretendre ser espai de trobada diàleg i reflexió sobre la situació actual de les dones en el món de la literatura i la cultura”, ha explicat.

Després de la presentació tindrà lloc una taula redona sota el nom ‘Les dones i els llibres’. Esta serà moderada per Lidón Sancho, llicenciada en Humanitats per la Universitat Jaume I i titulada en Educació Artística per la Universitat de València. A més és doctora en Història de l’Art i escriptora des de molt primerenca edat.

Al costat d’ella, participaran com a ponents Ana María Portal, cap de la secció d’Igualtat de la Diputació; Amparo Zacarés, escriptora, investigadora i crítica d’art; Marina Gilabert, llicenciada en Filosofia i Lletres, secció Pedagogia, ex-Catedràtica de Llengua i Literatura i, Marta Senent, directora d’Acen Editorial de Castelló. Totes elles tractaran diferents perspectives de la dona, la igualtat i la literatura.

Després de la taula redona, tindrà lloc un col·loqui i tertúlia de les persones assistents com a ponents. A continuació, hi haurà una actuació artística a càrrec de Lidón Sancho. La jornada conclourà amb un berenar literari per a continuar parlant de literatura entre tots els presents.