SER Maestrat en directe

El Grup Socialista de la FVMP presenta una moció per a la lluita contra la despoblació

“Esta iniciativa té com a objectiu donar continuïtat a les polítiques dutes a terme en esta matèria en els últims huit anys del *Govern del *Botànic en els quals es va aconseguir posar en l’agenda esta qüestió creant una direcció general específica de lluita contra el despoblament i per la igualtat territorial donant rang de llei a les polítiques públiques de lluita contra el despoblament, així com oferir una bateria de mesures contundents enfront de la despoblació per a lluitar contra totes les retallades que ha anunciat Mazón en esta matèria”, ha afirmat la diputada Besalduch.

El portaveu del grup socialista en la FVMP i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que “continuar treballant per la defensa dels servicis d’estos municipis és de vital importància. Per això, esta proposta socialista arreplega la consolidació d’una sèrie de servicis públics bàsics en estos territoris”.

El desenvolupament dels centres “institut-escola” per a afavorir l’accés de l’alumnat a l’ensenyament secundari obligatori, de programes específics d’ocupació en els municipis en risc de despoblament, garantir l’assistència farmacèutica o continuar potenciant la xarxa de Caixers en municipis de despoblament, són algunes de les iniciatives que arreplega esta moció.

Robert Raga i Ana Besalduch, han estat acompanyats per la responsable de la Comissió Executiva Nacional del Repte Demogràfic i Despoblació, Rocío Ibañez, així com per representants de les tres Diputacions; els diputats Rhamsés Ripollés, per Castelló, Neus Garrigues, per València, i Ismael Vidal per Alacant. També han assistit Nuria Mengual, alcaldessa de Bicorp i presidenta de la Mancomunitat La Canal, José Luis Gijón, alcalde de Cerdà i president de la mancomunitat la Costera – Canal, Judith Perales, alcaldessa de Bolbaite, Jordi Sanjaime, alcalde de Mareny de Barraquetes i Xelo Alfonso, presidenta d’Amufor. Alcaldessa de LLauríAna González, alcalde de Titaguas, Ramiro Rivera.

“Permetre el desenvolupament d’una vida en igualtat de condicions i servicis, en tots els municipis, és la base en la qual hem de continuar treballant per a aconseguir superar este repte d’imprescindible en el desenvolupament i la gestió de les polítiques socialistes”, ha declarat Raga.

A més, la proposta també inclou el potenciament de la xarxa de caixers, per a evitar desplaçaments entre municipis a les seues veïnes i veïns per a realitzar gestions bancàries, o l’elaboració d’una estratègia d’habitatge públic en els municipis en reg de despoblament.

Des del Grup Socialista de la FVMP, ja s’han dut a terme altres iniciatives, en esta actual legislatura, en defensa de la lluita contra la despoblació com ha sigut el Fòrum de Xicotets Municipis i Despoblament on va assenyalar que gràcies a les accions de l’anterior govern de la Generalitat, ja es podia observar com s’havia aconseguit invertir la corba de descens de població en molts d’estos municipis i es va denunciar les dures retallades que el nou *Govern estava realitzant en matèria de despoblació