SER Maestrat en directe

La Diputació tria Tírig per a acollir el Dia de la Província

‘Tírig serà l’amfitrió del Dia de la Província 2024’

Tírig, 27 de març de 2024. La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat que Tírig serà el primer escenari del Dia de la Província. La decisió s’ha pres amb l’objectiu de reflectir l’esperit de proximitat amb els municipis i els ciutadans, una prioritat de l’actual equip de govern de la institució provincial.

La elecció de Tírig com a lloc d’acollida d’aquesta celebració itinerant s’ha basat en la importància simbòlica d’El Arquer, reconegut com el primer poblador de la comarca i imatge representativa de la Diputació per al territori. La presidenta Barrachina ha destacat que “és essencial retornar a les arrels de la província en una efemèride tan rellevant com el Dia de la Província”.

L’acte central està programat per al 27 de setembre de 2024, i coincidirà amb una sèrie d’activitats que posaran de manifest els valors i els èxits de la província de Castelló. Barrachina ha assegurat que durant aquest dia “es reafirmarà l’essència dels guardonats, de la província i de la Diputació de Castelló”.

Aquesta decisió s’ha anunciat durant la primera reunió itinerant de l’equip de govern de la Diputació, celebrada al Museu de la Valltorta. Sota el lema ‘La Diputació dels pobles’, s’ha plantejat una sèrie de reunions descentralitzades per acostar l’acció de la institució als diferents municipis.

Durant aquesta trobada, s’han detallat els plans i projectes per al Dia de la Província 2024, així com els eixos principals del pressupost, que inclouen el suport als municipis, la dinamització del territori i l’atenció directa a les persones.

La presidenta Barrachina ha reiterat l’objectiu de convertir la Diputació en un agent actiu en el desenvolupament i el progrés de tota la província, posant èmfasi en la importància de treballar per a tots els castellonencs.