SER Maestrat en directe

Canet lo Roig potenciarà i promocionarà l’Oli d’Oliva amb una innovadora proposta

‘Canet lo Roig estrena les Jornades ‘Oleum’ per impulsar l’oli d’oliva local’

Canet lo Roig, 27-03-2024. L’Ajuntament de Canet lo Roig ha decidit innovar després de més de dues dècades de la tradicional Fira de l’Oli d’Oliva, amb el llançament de les noves jornades ‘Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro’. Aquesta iniciativa, que s’estendrà durant dos caps de setmana, pretén reforçar la promoció i potenciació de l’oli d’oliva local, reconegut per la seva excel·lència i prestigi internacional.

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarès, ha manifestat el seu entusiasme davant aquesta proposta, destacant que “després de 20 anys de la Fira, era necessari evolucionar. Sense perdre l’esperit original, hem de presentar una proposta més innovadora i atractiva per continuar promocionant l’oli d’oliva de la nostra terra, que és indiscutiblement un dels millors del món, com ho demostren els nombrosos premis internacionals obtinguts al llarg dels anys”.

Durant els dos caps de setmana dedicats a l’oli d’oliva, els visitants podran gaudir d’una àmplia varietat d’activitats. El primer cap de setmana, els dies 13 i 14 d’abril, estarà centrat en conferències de prestigi, una Ruta per les Oliveres Mil·lenàries i la presentació del Retaule de Sant Miquel del segle XIV, amb la participació de reconeguts experts com l’arquitecte i historiador Arturo Zaragozá.

El segon cap de setmana, els dies 8 i 9 de juny, es desenvoluparà una Fira que inclourà foodtrucks, espectacles, un taller de ‘didaleres’ i showcooking amb reconeguts xefs com Raul Resino, Rafa Gauxachs, Carlos Miralles i IvánAlemán, que elaboraran plats espectaculars amb l’oli d’oliva local com a protagonista. A més, es comptarà amb la participació d’associacions locals que jugaran un paper fonamental en el bon desenvolupament de les jornades ‘Oleum’.

‘Castelló Ruta de Sabor’ de la Diputació de Castelló ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, que representa una gran aposta per impulsar l’oli d’oliva com a símbol identitari de Canet lo Roig. Pallarés ha expressat la seva convicció que aquest projecte serà un èxit i ha destacat la importància de continuar recolzant des de les institucions públiques aquest producte emblemàtic del municipi.