SER Maestrat en directe

L’Ajuntament de Sant Jordi posa l’accent en els més petits perquè gaudeixin aquesta Setmana Santa

El municipi de Sant Jordi s’omple d’activitats per a celebrar la Setmana Santa

Sant Jordi, 27 de març de 2024.- L’Ajuntament de Sant Jordi ha programat per a aquesta Setmana Santa una sèrie d’esdeveniments i activitats en les quals combina el respecte per les tradicions religioses del poble i una agenda d’oci actiu per als nens i joves del municipi. Aquestes activitats tindran lloc tant al nucli urbà com a la Urbanització Panoràmica.

Amb aquest objectiu, des d’aquest Dijous Sant fins al dissabte de la setmana de Pasqua, l’equip de Govern de Sant Jordi manté diferents convocatòries de caràcter religiós, com és habitual al poble, juntament amb altres esportives, d’oci i musicals. I ja, en la setmana de Pasqua, del dimarts al divendres ha previst que els escolars del poble puguin gaudir d’activitats esportives i de foment de les seves habilitats intel·lectuals a l’escola amb l’Escola de Pasqua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “tot i que en aquestes dates pensem especialment en els nens i els joves, combinem els actes tradicionals amb activitats que ajudin a conciliar la vida laboral i familiar”.

El programa religiós començarà amb la Missa de la Santa Cena i vigília aquest Dijous Sant, a les 17 hores. El Divendres Sant serà una jornada intensa, amb el Via Crucis al Calvari a les 9 del matí, l’Ofici de la Passió a les 17 hores i la Processó del Sant Enterrament a les 22 hores. El Diumenge de Resurrecció, a les 12.30 hores, se celebrarà la Processó del Sant Encontre i la Santa Missa.

Però, a més, l’Ajuntament ha programat activitats lúdiques per a aquests dies, incloses a la Setmana Cultural de Sant Jordi i a Panoràmica Cultural. Es tracta d’una desena d’activitats pensades especialment per als més petits, tot i que també hi ha espectacles per a tots els públics i una americana de pàdel, a Panoràmica, pensada per als adults.

L’Escola de Pasqua obre des del dimarts 2 fins al divendres 5 d’abril

A més, del 2 al 5 d’abril, l’Ajuntament de Sant Jordi obrirà l’Escola de Pasqua, ja que manté com un dels seus eixos prioritaris d’actuació l’adopció de mesures per ajudar a millorar la qualitat de vida i fomentar la conciliació familiar i laboral dels habitants del poble. Gràcies a aquesta iniciativa, des del proper dimarts i fins al divendres, les mares i pares que treballen en aquestes dates poden deixar els seus fills a bon cures i sense preocupacions a l’Escola de Pasqua.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “ja ho tenim tot preparat perquè els nens del poble puguin aprendre i gaudir alhora en una Escoleta de Pasqua molt divertida. Des de l’Ajuntament subvencionem aquesta iniciativa que inclourà moltes activitats divertides, manualitats, jocs i alguna sortida perquè els més joves s’ho passin genial”.

Aquesta Escola de Pasqua està oberta a nenes i nens d’entre 3 i 12 anys d’edat des del 2 fins al 5 d’abril i des de les 8.30 o les 9 hores fins a les 13 hores, al CEIP Lluís Tena. Es tracta d’una iniciativa més de les adoptades per l’equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre, i sota la responsabilitat de la regidora d’Educació, Vicky Corral, per ajudar a generar oportunitats al poble, cosa que s’ha comprovat que està ajudant, com demostra el fet que, any rere any, augmenti el nombre de veïnes i veïns que viuen a Sant Jordi.

Gràcies a que l’Ajuntament de Sant Jordi assumeix gran part del cost del servei, les famílies tan sols han de pagar un total de 10 euros per nen, més amb l’objectiu que s’apuntessin les persones que realment necessitessin el servei i fossin a aprofitar-lo, perquè el cost per cada alumne és molt superior.

Reforçament del servei de neteja de cara a la Setmana Santa

A més, cal tenir en compte que l’Ajuntament de Sant Jordi ha estat treballant intensament aquestes setmanes juntament amb l’empresa adjudicatària dels serveis de neteja per tenir perfectament condicionats els camins i carrers tant del casc urbà com, especialment, els carrers i l’entorn de la Urbanització Panoràmica. Cal tenir en compte que aquests dies hi haurà milers de visitants gaudint en un terme municipal que aquests dies multiplica la seva formació.

Juan Carlos Esteller, regidor de Serveis, ha explicat que “ens hem coordinat amb l’empresa que porta la jardineria i la neteja a Panoràmica i hem estat realitzant treballs de sega diverses setmanes a totes les zones enjardinades, així com el desbrossament dels terrenys encara salvatges dins de la Urbanització perquè no molestessin als camins de terra perquè la gent pugui practicar footing i senderisme tranquil·lament”.

Així, de cara a aquesta Setmana Santa, l’equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre ha fet èmfasi en què l’empresa concessionària es centri en la neteja, perquè s’espera molta gent a Panoràmica, multiplicat aquests dies