SER Maestrat en directe

La Diputació invertix 220.000 euros a millorar casernes de la Guàrdia Civil, fins i tot sense ser la seua competència, i suposa un 24% més que el pressupost que destina l’Estat

La Diputació Provincial de Castelló mostra la seua màxima col·laboració amb la Guàrdia Civil de Castelló quant al seu suport per a executar millores en les casernes, com continuar reivindicant al Govern Central més recursos humans i materials i que es garantisca la continuïtat de les casernes auxiliars en diversos municipis de la província.

Eixe suport es traduïx en què la Diputació de Castelló invertix 220.000 euros a millorar casernes de la Guàrdia Civil, fins i tot sense ser la seua competència, i suposa un 24% més que el pressupost que destina l’Estat. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha lamentat que “sent la seua competència al 100%, el Ministeri d’Interior només va invertir 177.121,25 euros en casernes i comissaries de la província durant el 2023. Ara, sense Pressupostos Generals per al present exercici, la inversió per part del Govern Central no s’incrementarà, malgrat la seua clara necessitat”.

Pel que fa al suport per part de la Diputació de Castelló, s’han planificat les obres de millora en casernes de la Guàrdia Civil amb una inversió de 220.000 euros.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, al costat del vicepresident responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado, s’han reunit amb el Coronel Cap de la Comandància de Castelló, Ángel Gil Redondo; el Comandant Cap de Suport de la Comandància de Castelló, Tomás Manuel Sendón, i el Guàrdia Civil Gregorio Rodríguez Pérez. En esta reunió s’ha posat sobre la taula la proposta d’acord d’aportacions amb la Direcció General de la Guàrdia Civil, per a la realització d’obres de conservació i reparació d’aquarteraments de la Guàrdia Civil a la província de Castelló per a l’exercici 2024.

Reforçar el servei i les instal·lacions dels professionals d’este cos de seguretat pública a la província és fonamental perquè la seua labor es puga desenvolupar amb la major dignitat possible”, ha expressat la presidenta de la institució provincial i, en eixe sentit, Marta Barrachina, ha indicat que “des de la Diputació de Castelló vam mostrar la nostra màxima col·laboració per a la realització d’aquelles obres necessàries de conservació i reparació de les casernes”. “Eixe compromís és real i efectiu i exemple és l’acord que hem représ per a la realització de quatre obres en casernes de la província”, ha afirmat la presidenta de la Diputació.

Així, amb un pressupost de 220.000 euros, el vicepresident Héctor Folgado ha explicat que “les actuacions definides per a la seua execució durant el present exercici inclouen les casernes de Peníscola, Vilafamés, Torreblanca i Cabanes”.

Quant a les característiques de cada actuació, amb un pressupost de 53.000 euros es millorarà la caserna de Peníscola quant a l’obertura i execució de buits de ventilació accessibles, en cambres de forjats sanitaris i en el muret i reposició del clos posterior, entre altres.

En el cas de Vilafamés, la partida de 53.000 euros es destinarà a la reforma de dependències oficials per a vestuaris masculins i femenins. Mateix objecte de les obres i mateix pressupost serà l’actuació prevista en la caserna de Torreblanca, mentres que a Cabanes, amb un pressupost de 40.000 euros es destinarà a la reforma superficial del pavelló per a vestuaris masculins i femenins.

El pressupost total es completa amb la redacció del projecte de Cabanes, la direcció d’obres per a les actuacions previstes el present exercici i la redacció de projectes per a obres previstes l’any vinent.

L’acord d’aportacions de la Diputació de Castelló amb la Direcció General de la Guàrdia Civil, per a la realització d’obres de conservació i reparació de casernes de la Guàrdia Civil a la província de Castelló per a l’exercici 2024, s’emportarà a aprovació en la Junta de Govern convocada per al dimarts 23 d’abril.