SER Maestrat en directe

La Diputació exigix al Govern d’Espanya que faça uns Pressupostos Generals per al 2024 que contemplen les inversions necessàries perquè la província siga escoltada

  • El Govern Provincial porta a ple una moció per a demanar al Govern d’Espanya que presente un projecte de Pressupostos per a 2024 que garantisca les inversions necessàries per a Castelló. “És necessària una política compromesa amb el nostre territori que hui dia no existix”, ressalta la presidenta Marta Barrachina

  • Des de la Diputació de Castelló continuarem reivindicant les necessitats del conjunt de la província i reclamant quantes reunions siguen necessàries amb els diferents ministeris per a continuar exigint que el Govern d’Espanya complisca amb la província que tant el necessita”, subratlla la màxima representant de la institucióLa Diputació Provincial de Castelló exigirà al Govern d’Espanya que la província de Castelló siga escoltada i que faça uns Pressupostos Generals de l’Estat per al 2024 que contemplen les inversions necessàries per a la província de Castelló.

El ple ordinari corresponent al mes d’abril que se celebrarà este dimarts 23 d’abril en la Diputació Provincial, inclou una moció presentada pel Govern Provincial en defensa de la província i que demana al Govern de Pedro Sánchez que presente un projecte de Pressupostos per a 2024 que garantisca les inversions necessàries per a la província de Castelló. “És necessària una política compromesa amb el nostre territori que hui dia no existix”, ha ressaltat la presidenta del Govern Provincial.

En este sentit, la màxima representant de la institució provincial ha lamentat la decisió del Govern d’Espanya de renunciar a l’elaboració d’uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). “Esta paràlisi pressupostària suposa una nova garrotada per a Castelló que torna a ser perjudicat per les males decisions d’un Govern que anteposa els seus propis interessos a l’interés general de la ciutadania”, he destacat Marta Barrachina.

Per a Castelló, tal com ha indicat la presidenta del Govern Provincial, és “una nefasta notícia que es prorroguen els Pressupostos Generals de l’Estat”. “No aprovar uns pressupostos per a 2024 suposa que molts projectes necessaris per a la nostra terra no es podran realitzar per no comptar amb partides que recolzen les inversions”.

Així, la presidenta ha expressat “la necessitat d’ajudar al sector ceràmic, l’agricultura, la ramaderia i la pesca, perquè no sols són motor econòmic de la nostra terra, són a més imatge i símbol de la personalitat d’esta província que necessiten d’ajudes reals”. “És necessari i urgent fer costat al sector ceràmic, agrícola, ramader i pesquer i per a això és necessari una política compromesa del Govern d’Espanya. Devem entre totes les administracions proposar ajudes per a mitigar verdaderament els efectes de la crisi”, ha ressaltat Marta Barrachina.

De la mateixa manera, la primera presidenta de la Diputació ha lamentat que la falta de pressupostos afectarà el transport, “un sector fonamental per a l’economia de la província que travessa una situació molt complicada per l’encariment del carburant”. “La pròrroga dels pressupostos deixa als llimbs massa inversions que Castelló necessita per a reactivar l’economia provincial”, ha afegit la presidenta.

Així mateix, la renúncia del Govern d’Espanya a elaborar els pressupostos deixa pendents inversions necessàries per a la província de Castelló, com per exemple, la regeneració de la costa; “hui dia, la nostra costa encara no ha sigut objecte d’actuació i el litoral sud de Castelló es troba cada vegada més deteriorat”. D’altra banda, queden prorrogades actuacions “clau” per a connectar la província. Dins d’estes actuacions també s’inclouen els accessos de l’autopista AP7 en municipis com Benicàssim, Vila-real o Vinaròs.

Així mateix, la presidenta de la institució provincial ha posat l’accent en la prolongació de la A-7 cap al nord, una obra que el Govern d’Espanya descarta, però que és “clau per a la vertebració provincial de nord a sud per l’interior”. A més, queden pendents actuacions en diverses carreteres per a millorar la seguretat viària tant dels vianants, com del trànsit, així com millores en diverses casernes de la província, entre altres projectes fonamentals per al desenvolupament de Castelló.

La presidenta del Govern Provincial ha incidit en què “des de la Diputació de Castelló, com a altaveu per a reivindicar les necessitats del conjunt de la província, continuarem reivindicant les necessitats del conjunt de la província i reclamant quantes reunions siguen necessàries amb els diferents ministeris per a continuar exigint que el Govern d’Espanya complisca amb la província de Castelló que tant el necessita”.

Arribarem on faça falta perquè el Govern d’Espanya atenga esta província que tant necessita i que tan abandonada ha estat els últims anys”, ha conclòs la presidenta Marta Barrachina.