SER Maestrat en directe

La Diputació impulsa la Mediterranean Epic Gran Fondo i reafirma el suport a l’esport

La Diputació de Castelló impulsa la Mediterranean Epic Gran Fondo i reafirma el seu suport a l’esport a la província. “No hi ha millor manera de mostrar Castelló Escenari Esportiu que recórrer centenars de quilòmetres del seu territori amb bicicleta. Esta prova és un verdader aparador del que Castelló pot oferir per a la pràctica esportiva”.

El diputat d’Esports, Iván Sánchez, s’ha referit així a la quarta edició de la Mediterranean Epic Gran Fondo que es disputarà este dissabte a la província. Amb eixida i meta a Orpesa, esta prova ciclista recorrerà un total de 14 municipis de Castelló.

El Pati de Les Aules ha acollit este migdia la presentació d’esta competició que ja s’ha consolidat en el calendari d’esdeveniments esportius de la província de Castelló. I mostra d’això és el nombre de ciclistes que demà gaudiran de la carrera damunt de la bici en un entorn únic i immillorable. La quarta edició d’esta prova esportiva comptarà amb la participació de 3.200 ciclistes de 14 nacionalitats i amb procedència nacional d’un total de 43 províncies.

“Els 3.200 ciclistes gaudiran d’una gran experiència en una terra en la qual es respira esport i en la qual hi ha gran passió pel ciclisme, només cal veure’l en el nombre de castellonencs inscrits a la carrera, 1.100 ciclistes són residents de la província de Castelló”, ha expressat el diputat.

En l’esdeveniment de presentació, Iván Sánchez ha estat acompanyat per l’alcaldessa d’Orpesa, Araceli de Moya i la delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat. L’acte també ha comptat amb la presència de l’organitzador de la carrera, Hèctor de la Cagiga; l’exciclista professional i ambaixador de l’esdeveniment, Pedro Delgado, i l’humorista, esportista i també ambaixador, Javi Sancho.

Sánchez ha enaltit l’espectacularitat de la prova, que “oferix un gran desafiament al ciclista”. Així, ha destacat que “l’atractiu d’esta carrera residix no sols en la possibilitat d’aconseguir la meta al costat de la Mar Mediterrània, sinó també a gaudir l’experiència de pedalar per l’entramat de carreteres que connecten la província”.

El recorregut de la prova que arrancarà a les 7,30 hores des de l’Avinguda Barcelona d’Orpesa visitarà gran part de la província de Castelló. Recorrerà els ports més mítics Castelló, com el Port de Cabanes o el Port de la Serratella, entre altres. “Un repte per als ciclistes més valents”, ha assegurat.

La prova ciclista, al llarg dels seus 206 quilòmetres de màxima exigència, recorrerà Orpesa, Cabanes, Vilanova d’Alcolea, Coves de Vinromà, Albocàsser, Benassal, Culla, Atzeneta, Benafigos, Xodos, Torre d’en Besora, Sierra Engarcerán, Benlloc i Vall d’Alba. “Volem que cada racó de Castelló es convertisca en un espai on es respire l’esperit esportiu que significa esta prova ciclista”, ha ressaltat el diputat.

“Per a Castelló és un orgull comptar amb una competició de primer nivell com esta que travessarà paratges d’especial singularitat i bellesa, tant natural, com a històrica de tota la província i posicionarà a Castelló en el més alt del ciclisme i de l’esport”, ha assenyalat Sánchez.

En este sentit, ha destacat la importància de l’esport “com a motor del turisme i visibilitat per a la província de Castelló” i ha mostrat el compromís de la Diputació de Castelló a “continuar promovent i fomentat la pràctica del ciclisme i de totes les disciplines esportives a la nostra província”.

“Castelló és l’escenari perfecte per a gaudir de la bicicleta i endinsar-se en paisatges únics que embellixen la nostra província, tant en la costa, com a l’interior”, ha enaltit Iván Sánchez, qui ha agraït a l’organització “la seua professionalitat i magnifica gestió per a desenvolupar esta prova en la qual participen esportistes arribats de qualsevol part del món i que, sens dubte, té un impacte econòmic molt important per a Castelló”.

“Des de la Diputació de Castelló continuarem recolzant i promocionant esta prova ciclista perquè l’any que ve vinguen més esportistes a la nostra terra i que ho facen a més acompanyats dels seus familiars i gaudisquen d’una experiència i hospitalitat única”, ha conclòs.