SER Maestrat en directe

La Diputació exhibeix el CRU als col·legis d’arquitectura valencians

La Diputació de Castelló promociona el Concurs de Regeneració Urbana més enllà de la província

La Diputació de Castelló ha dut a terme la presentació del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) en els col·legis d’arquitectura de la Comunitat Valenciana, ampliant així la difusió d’aquesta iniciativa més enllà del territori provincial.

Vicente Pallarés, diputat de Promoció Ceràmica de la institució provincial, ha explicat les bases d’aquest concurs d’urbanisme amb ceràmica en el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló, mentre que el departament de Promoció Ceràmica s’ha encarregat de fer arribar la convocatòria als col·legis d’arquitectura de València i Alacant. “Hem acostat les bases del CRU als arquitectes de la nostra província i de la resta de la Comunitat Valenciana, encoratjant-los a fer servir la ceràmica en els seus projectes”, ha destacat Pallarés.

El CRU, que compta amb una dotació de 225.000 euros per a cadascuna de les dues obres guanyadores, a més d’una subvenció de 28.125 euros per al projecte i direcció, ha aconseguit captar l’interès de 44 municipis en aquesta edició.

El diputat ha subratllat la importància d’implicar els arquitectes valencians en l’ús de la ceràmica i en la participació en aquest concurs, que busca transformar espais urbans en museus a l’aire lliure. “Amb el CRU, volem que el producte ceràmic siga un element constant en el paisatge urbà de Castelló i dels 135 municipis de la nostra província”, ha assenyalat Pallarés.

A més, s’ha destacat la participació dels equips d’arquitectes guanyadors de l’última edició del CRU, que han compartit les seves experiències i han animat els seus companys a participar en aquesta nova convocatòria.