SER Maestrat en directe

La Conselleria de Justícia i Interior incorpora un nou helicòpter per a la prevenció d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana

  • La Conselleria de Justícia i Interior, a través de la Direcció General de Prevenció d’Incendis, sumarà un nou recurs aeri a la campanya de prevenció d’incendis forestals del 2024.
  • A partir del 5 de juny, l’Helicòpter H901, amb base a Viver, estarà operatiu per cobrir tota la Comunitat Valenciana.

Aquest helicòpter, amb gran capacitat per recórrer grans superfícies i realitzar llargs períodes de vol, se centrarà en tasques de vigilància per a la prevenció d’incendis forestals i actuarà com a element dissuasiu contra accions inapropiades que posin en risc l’entorn natural. També col·laborarà amb els vols de vigilància de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) en dies de risc d’incendi i podrà actuar com a mitjà coordinador en labors d’extinció.

Una de les funcions destacades de l’Helicòpter H901 serà la de verificar possibles conats d’incendi causats per llamps latents després de tempestes. A més, podrà transportar material i equipament necessari per a la millora d’observatoris forestals de difícil accés, com Penyagolosa.

L’equip de l’helicòpter està format per un pilot i un tècnic de suport, tots dos amb experiència i habilitats per dur a terme les funcions assignades. Aquest recurs aeri aporta una gran agilitat i ràpid posicionament sobre un incendi, així com imatges i informació en temps real per ajudar en la seva extinció.

Aquest nou helicòpter complementa els altres 19 mitjans aeris ja existents en la campanya de prevenció i extinció d’incendis forestals.

Aquest any, la sequera extrema als muntanyes augmenta el risc d’incendis forestals, amb una vegetació amb baix contingut d’humitat i alt risc d’ignició. La Conselleria de Justícia i Interior apel·la a la ciutadania a reduir les conductes de risc i recordar que, davant qualsevol sospita d’incendi, una trucada al 112 permetrà desplegar el dispositiu d’extinció.