SER Maestrat en directe

L’aeroport de Castelló impulsa la formació aeronàutica amb més de cent alumnes en FP

  • L’aeroport de Castelló, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, està potenciant la formació professional (FP) en el sector aeronàutic per a satisfer la creixent demanda laboral d’aquest àmbit.
  • Més de cent alumnes estudien actualment en el centre d’FP situat a l’aeroport, adscrit a l’IES La Vall d’Alba, en quatre cicles formatius: un de grau mitjà en Muntatge d’estructures i instal·lacions de sistemes aeronàutics, i tres de grau superior en Manteniment aeromecànic d’avions amb motor de turbina, Manteniment aeromecànic d’helicòpters amb motor de turbina, i Manteniment de sistemes electrònics i aviònica d’aeronaus.

La directora general de Formació Professional de la Conselleria d’Educació, Marta Armendia, acompanyada pel director general d’Aerocas, Justo Vellón, ha visitat les instal·lacions del centre d’FP a l’aeroport de Castelló. Durant la visita, Armendia s’ha reunit amb responsables de les empreses Brok-air Aviation Group i eCube, especialitzades en MRO (manteniment, reparació i preservació d’avions) i desmantellament d’aeronaus. Les empreses han destacat la importància de comptar amb professionals formats en FP per a cobrir la gran demanda d’especialistes en la indústria aeronàutica.

Les companyies amb base a l’aeroport ja han contractat treballadors formats en aquest centre d’FP i actualment tenen alumnes realitzant pràctiques formatives. La ubicació del centre dins de l’aeroport permet als alumnes visitar regularment les empreses per observar i participar en activitats de manteniment, reparació, preservació i desmuntatge d’avions, així com en el processament i emmagatzematge de components.

Aquest projecte conjunt entre l’aeroport de Castelló i la Conselleria d’Educació és un exemple de com la col·laboració entre institucions educatives i empreses pot millorar l’ocupabilitat dels joves en sectors amb alta demanda de mà d’obra qualificada.