SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aborden la gestió de la sequera en una jornada tècnica

  • la Diputació de Castelló i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer han organitzat una jornada tècnica dirigida als responsables dels proveïments municipals de la província, amb l’objectiu d’abordar la gestió de la sequera en els proveïments urbans.
  • L’acte, celebrat a la sala d’actes de Noves Dependències de la Diputació, ha comptat amb la participació de tècnics, institucions i experts del sector.

Iván Sánchez, diputat del Cicle Integral de l’Aigua, ha destacat la importància de treballar conjuntament per desenvolupar estratègies efectives de gestió de la sequera. “La sequera és un fenomen natural cada vegada més freqüent i sever a causa del canvi climàtic. Això planteja reptes significatius per al proveïment d’aigua a les nostres ciutats i pobles”, ha subratllat. Sánchez ha emfatitzat que la col·laboració entre institucions, empreses, experts i comunitats de regants és essencial per garantir un subministrament d’aigua fiable i sostenible.

Durant la jornada, Ignacio Sangüesa, Cap de Servei d’Infraestructures de la Diputació, ha participat en una taula rodona titulada ‘Experiències de gestió de la sequera en municipis’, on ha presentat una guia d’acompanyament per a la gestió de l’escassetat en petits municipis i un díptic per a l’estalvi d’aigua per a la ciutadania.

Altres ponents destacats han estat Inés Beltrán, enginyera municipal de Castelló, qui ha parlat sobre la gestió en grans poblacions; Miguel Ortiz, subdirector tècnic de proveïments de Facsa, que ha tractat la gestió en municipis de mitjana grandària; i Aránzazu Fidalgo, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, qui ha aportat la visió de l’organisme de conca.

Iván Sánchez ha ressaltat que la modernització de les xarxes de distribució d’aigua, la promoció de tecnologies d’estalvi i la sensibilització ciutadana són crucials en la lluita contra la sequera. Ha conclòs afirmant que la col·laboració entre administracions locals, regionals i nacionals, així com amb el sector privat i la societat civil, és imprescindible per desenvolupar un enfocament integral i efectiu davant la sequera.