SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló destina 600.000 euros per a projectes de benestar social

  • La Diputació Provincial de Castelló ha activat un pla d’ajudes per un total de 600.000 euros destinats a entitats vinculades al benestar social a la província. Aquesta iniciativa, que forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins amb fons europeus Next Generation, pretén millorar l’atenció social a tota la regió.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha destacat la importància d’aquestes ajudes, afirmant que “les polítiques socials són un eix central de l’actuació de la Diputació de Castelló. Per això, des de l’equip de govern treballem per activar ràpidament totes les subvencions possibles per contribuir a millorar l’atenció als castellonencs”.

Aquest dimarts 11 de juny, la Junta de Govern aprovarà les bases que regiran la concessió de les subvencions a entitats sectorials de la província per al manteniment i desenvolupament de projectes de benestar social durant aquest exercici. Amb un pressupost global de 600.000 euros, aquestes ajudes es posaran en marxa tan aviat com sigui possible.

La diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, ha explicat que les subvencions es destinaran a programes o activitats amb impacte provincial. Aquestes ajudes podran complementar altres subvencions públiques o privades, sempre que la suma total no superi el cost de l’activitat subvencionada. Les activitats subvencionades inclouran iniciatives en salut i prevenció, promoció de l’envelliment actiu, conciliació familiar, educació i infància, així com activitats socials.

Cada entitat podrà presentar un sol projecte, servei o programa per optar a les subvencions, i no seran subvencionables aquelles activitats ja finançades per la Diputació de Castelló. La subvenció màxima per beneficiari serà de 20.000 euros. Les entitats que vulguin concórrer a aquesta convocatòria hauran d’estar legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents, sense ànim de lucre, i tenir domicili social i representació permanent a la província de Castelló.

Aquest pla de subvencions s’emmarca dins de l’eix d’actuació del pressupost 2024, anomenat “atenció directa a les persones”, que té com a objectiu crear una base sòlida de benestar i progrés, generant igualtat real i solucions efectives per a les persones i col·lectius més necessitats de la província.

 
4o