SER Maestrat en directe

AVA-ASAJA reclama més atenció a la nova eurocambra

  • El sector agrari, especialment atent als resultats de les eleccions europees, espera que la nova Eurocambra prioritze les seues necessitats. El president de l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), Cristóbal Aguado, ha destacat la importància d’aquestes eleccions per al futur de l’agricultura.

Aguado ha subratllat l’elevada abstenció en els comicis europeus, amb una participació a Espanya que no arriba al 50%, onze punts per davall de les anteriors eleccions. Segons el president de l’AVA-ASAJA, “aquests resultats reflecteixen el càstig als polítics que no escolten prou la societat, i en particular, el sector agrari. Els polítics en els governs, especialment en la Comissió Europea, no estan fent bé la seua feina”.

El dirigent agrari ha remarcat la preferència pels grans partits europeistes, però ha assenyalat la necessitat de reduir la dependència de grups amb filosofies radicals. “Quan es tiba en excés la ideologia, el benestar social es ressent”, ha afirmat Aguado. Per això, considera fonamental que els europeus se senten escoltats i atesos, recuperant el diàleg i el consens amb sectors econòmics com l’agrari.

AVA-ASAJA demana a la nova Eurocambra un replantejament de les polítiques agràries per garantir la rendibilitat dels agricultors i ramaders, així com la sobirania alimentària europea. Entre les principals reivindicacions de l’associació es troba la reciprocitat amb les importacions per evitar la competència deslleial, un major control fitosanitari i la disponibilitat de solucions contra plagues i malalties.

Altres demandes inclouen la reducció de la burocràcia, la flexibilització de les exigències agroambientals, el reequilibri de la cadena alimentària europea, l’aposta per les noves tècniques genòmiques, l’establiment d’una política hidrològica europea i la creació d’una Llei de Restauració de l’Agricultura.

Aquestes mesures, segons Aguado, són essencials per garantir que l’agricultura europea puga competir en igualtat de condicions i per assegurar el futur d’un sector que és clau per a l’economia i el benestar social del continent.