SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló celebra el Dia d’Europa amb activitats educatives i lliurament de premis

  • L’esdeveniment ha comptat amb la participació de diverses escoles ambaixadores de la província, que han mostrat el seu compromís amb els valors europeus.

Avui, en commemoració del Dia d’Europa, la Diputació Provincial de Castelló s’ha unit a la celebració amb una varietat d’activitats organitzades a la Plaça de les Aules.

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Oficina de Fons Europeus, María Ángeles Pallarés, ha destacat la importància de la data: “El 9 de maig ens convida a reflexionar sobre el camí que hem recorregut com a europeus i a renovar el nostre compromís amb els valors que ens uneixen”.

Pallarés també ha subratllat la diversitat cultural, lingüística i social d’Europa com a recordatori que, malgrat les diferències, compartim un destí comú i una responsabilitat col·lectiva envers el nostre continent i els seus ciutadans.

Durant l’esdeveniment, s’han anunciat els guanyadors de la I edició del Concurs “Art per Europa”, convocat pel Centre d’Informació Europe Direct Castelló. Aquest concurs, que ha tingut com a temàtica el Pacte Verd Europeu, ha premiat les obres que reflexionen sobre els desafiaments ambientals i la neutralitat climàtica per a 2050. El primer premi ha estat per a “Falla UEECO” de l’IES El Torrelló, el segon per a “Silla del Coneixement” de l’IES Penyeta Roja, i el tercer per a “L’arbre que renaix cap a una Europa més verda” del Col·legi FEC Madre Vedruna Sagrado Corazón.

A través d’aquestes iniciatives, la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb la promoció dels valors europeus i el suport a la creativitat i l’art entre els joves, destacant la importància de la UE i els seus objectius en la construcció d’un futur sostenible i compromès amb el medi ambient.