SER Maestrat en directe

La Diputació de Castelló assoleix un alt nivell de transparència i rebrà el Segell Infoparticipa

La Diputació Provincial de Castelló ha fet un pas important en la millora de la transparència i ha estat guardonada amb el prestigiós Segell Infoparticipa. Aquesta distinció és atorgada per l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la CEU UCH, en col·laboració amb el Grup d’Investigació ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a les administracions que compleixen amb els alts estàndards de transparència establerts.

En l’edició de 2023, la Diputació de Castelló ha obtingut una puntuació del 89,80%, un increment significatiu respecte al 51,2% de l’anterior edició. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha expressat la seva satisfacció afirmant que “aquest resultat és el clar exemple que estem complint amb el compromís de ser una Diputació més transparent”. Barrachina ha destacat que és un orgull veure la institució entre les més transparents de la Comunitat Valenciana, passant d’un nivell gairebé aprovat a fregar l’excel·lència.

El Segell Infoparticipa és un reconeixement que valora el grau de transparència de les webs institucionals mitjançant l’anàlisi de 52 indicadors. Aquests indicadors mesuren diversos aspectes de la transparència com la publicació d’informació institucional, de gestió econòmica, de contractació i de serveis. El Mapa Infoparticipa és l’eina utilitzada per integrar aquests resultats i proporcionar una visió completa del compliment dels estàndards de transparència.

María Tormo, diputada de Transparència i Participació Ciutadana, ha assegurat que la Diputació continuarà treballant per millorar encara més la transparència. “Continuarem treballant en accions per optimitzar la transparència, acostar la informació i aconseguir una administració encara més pròxima, transparent i oberta al servei de la ciutadania”, ha afirmat Tormo.

Aquest èxit és el resultat d’un esforç concertat per part de la Diputació per garantir que la informació sigui accessible i clara per a tots els ciutadans. Les millores en la web institucional i l’adopció de pràctiques de governança oberta han estat factors clau en l’assoliment d’aquest alt nivell de transparència.

La concessió del Segell Infoparticipa no només demostra el compromís de la Diputació amb la transparència, sinó que també estableix un estàndard per a altres administracions locals. Aquest reconeixement és un pas endavant per a la Diputació de Castelló, reforçant la seva posició com una institució exemplar en la gestió oberta i responsable.

En conclusió, la Diputació de Castelló ha aconseguit un important reconeixement que reflecteix el seu compromís amb la transparència i la bona governança. La institució continuarà treballant per mantenir i millorar aquests estàndards, amb l’objectiu de seguir oferint un servei públic de qualitat i proper a la ciutadania.