SER Maestrat en directe

La Comunitat Valenciana facilita la vacunació sense cita prèvia de grip i Covid-19 en Atenció Primària a partir d’aquest dilluns

A partir del pròxim dilluns, els centres d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana administraran vacunes de grip i COVID-19 sense cita prèvia. Això s’anuncia en un esforç per augmentar la immunització en resposta al repunt de virus respiratoris. El conseller de Sanitat, Marcià Gómez, ha fet l’anunci en una roda de premsa recent, destacant que aquesta mesura inclou també la vacunació dels xiquets en centres amb serveis de pediatria.

Fins ara, la Conselleria de Sanitat ha administrat més d’un milió de dosis de vacuna contra la grip, més de 700.000 dosis contra la COVID-19, i altres per al virus respiratori sincitial. A més, Gómez ha recordat que s’han adoptat mesures especials per fer front a l’increment de les infeccions respiratòries a l’hivern, com ajustar l’activitat quirúrgica i reforçar plantilles. També s’ha fomentat la col·laboració publicoprivada i es busquen estratègies per a potenciar els serveis d’atenció domiciliària i l’hospitalització a domicili en residències de majors.

Finalment, es preveu una reunió la setmana vinent amb els gerents dels departaments de salut per a analitzar la implementació d’aquestes mesures.