SER Maestrat en directe

Detingut a Benicarló per incendiar la seva pròpia casa, enmig de sospites de violència de gènere

Un veí de Benicarló ha estat detingut per la Guàrdia Civil sota la sospita d’haver provocat un incendi a la seva pròpia casa, que va calcinar el garatge i la cuina el passat dia 29. Aquest incident va obligar a desallotjar les cases veïnes, però, afortunadament, no va resultar en cap ferit. La detenció va ocórrer davant les evidències que ell mateix va iniciar l’incendi. Actualment, es troba en el calabós esperant passar a disposició judicial.

El detingut, a qui prèviament li constava una denúncia per presumpta violència de gènere, està investigat per delictes d’incendi i violència de gènere. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Vinaròs va decretar el seu ingrés en presó provisional, comunicada i sense fiança.

Es destaca la manca d’un òrgan especialitzat en violència de gènere als jutjats de Vinaròs, una necessitat reclamada per diverses entitats judicials. Aquest fet s’emmarca en un context on les dades del CGPJ mostren un augment significatiu de les víctimes de violència de gènere a Castelló, duplicant-se el nombre de dones maltractades durant el tercer trimestre de 2023 en comparació amb l’any anterior.