SER Maestrat en directe

La 41a Biennal de Pintura Ciutat de Benicarló ofereix un premi de 3.000 euros als artistes residents a Espanya

La pintura torna a brillar a Benicarló amb la convocatòria de la 41a edició del Certamen de Pintura Ciutat de Benicarló, organitzat per la Regidoria de Cultura. Aquest prestigiós certamen, conegut per la seva repercussió i consolidació a la ciutat, està obert a tots els artistes residents a Espanya, excepte els guanyadors del primer premi en alguna de les tres últimes edicions.

Amb l’objectiu de fomentar, desenvolupar i donar suport a les arts plàstiques, aquest certamen reconeix tant els nous talents com els artistes consagrats. Les obres guanyadores de les edicions anteriors han contribuït a crear un valuós fons pictòric per a l’Ajuntament de Benicarló, demostrant l’alt nivell artístic que caracteritza aquest esdeveniment.

Les obres es poden presentar fins al 30 de juny, amb tècnica i temàtica lliures. Cada artista pot presentar un màxim de dues obres originals, amb l’esperança d’aconseguir el premi de 3.000 euros. El jurat valorarà diversos criteris, com la qualitat expressiva, l’originalitat, la creativitat, la perfecció tècnica i artística, la composició i la dificultat.

El lliurament de premis es realitzarà el divendres 26 de juliol al Mucbe, en un acte que també servirà per inaugurar l’exposició de les obres seleccionades pel jurat. Aquesta exposició estarà oberta al públic fins al 29 de setembre, oferint una oportunitat única per gaudir del talent i la creativitat dels artistes participants.

El Certamen de Pintura Ciutat de Benicarló reafirma el compromís de la ciutat amb les arts plàstiques i continua essent un referent cultural que atrau i inspira artistes de tot el país.