SER Maestrat en directe

Fira MARTE a Castelló: un esdeveniment cultural de referència

  • El Pati de Les Aules ha acollit la presentació de la fira MARTE, que tindrà lloc del 24 al 26 de maig a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. La Diputació Provincial reafirma el seu compromís amb la cultura amb aquest esdeveniment que posa la ciutat en el mapa de l’art contemporani.

 La Diputació Provincial de Castelló ha presentat la fira d’Art Contemporani de Castelló, MARTE, en un acte celebrat al Pati de Les Aules. Amb la presència del diputat de Cultura, Alejandro Clausell, l’esdeveniment es consolida com un referent cultural de primer ordre a la província.

MARTE es durà a terme del 24 al 26 de maig a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, i reunirà més de 20 galeries nacionals i un destacat cartell d’artistes. Segons Clausell, aquesta fira no és només una proposta cultural, sinó una autèntica experiència d’art contemporani.

El diputat ha destacat la importància de MARTE com a plataforma per a artistes i galeries, posant en valor el treball i el talent d’aquests professionals. A més, ha felicitat les empreses participants per la seva organització i ha mostrat el compromís de la Diputació en el suport a aquest esdeveniment cultural.

La fira inclourà diverses seccions i premis habituals com Marte Social i Marte Orbital, així com l’Espai Ceràmic dedicat a les obres de la resident d’art contemporani CeramicRes. Clausell ha convidat al públic a visitar la fira i a gaudir de les manifestacions artístiques contemporànies que s’hi exhibiran.

Una aposta per la cultura:

La Diputació Provincial de Castelló aposta fermament per MARTE, mostrant la seva labor en matèria de restauració d’art contemporani. Durant l’esdeveniment, es mostraran dues obres emblemàtiques que han sigut intervenides pel Servici de Conservació i Restauració de Béns Culturals.

A més, la fira dedicarà un espai a debatre temes com la Intel·ligència Artificial aplicada a la creació contemporània i el registre de la propietat intel·lectual, així com a mostrar els projectes de diferents institucions.

 MARTE contribueix a consolidar Castelló com a referent cultural, projectant la creació dels millors artistes i promocionant la ciutat davant el món de l’art contemporani.