SER Maestrat en directe

Èxit del Festival de Guitarra Hondarribia Peníscola aquest agost

La història cultural de Peníscola continua creixent a mesura que es desenvolupen esdeveniments com el Festival Internacional de Guitarra. Aquest any, la celebració ha estat un rotund èxit, amb una assistència significativa que demostra el profund interès i apreciació pel món de la guitarra.

El Saló Gòtic del Castell ha proporcionat un escenari idoni per als artistes, amb una acústica que ha realçat cada nota de les seves interpretacions. Aquesta combinació d’història i música ha creat una atmosfera única que ha captivat tant als intèrprets com al públic.

Diversos estils de guitarra han estat representats, des de la clàssica fins a la flamenca, mostrant la diversitat i riquesa de l’instrument. A més, la incorporació d’altres elements, com la dansa i la fusió de gèneres musicals, ha enriquit l’experiència dels assistents, brindant una varietat que atrau a amants de la música de tots els fons.

Panebianco-del Monaco i el seu homenatge a la cançó Mediterráneo de Serrat va ser un moment destacat, evocant sentiments de nostàlgia i amor per la cultura mediterrània. De la mateixa manera, l’interpretació de Carles Pons del Concert d’Aranjuez, així com l’actuació de Pedro Navarro i Lluís Castany, van mostrar el talent local i la passió pel flamenc, un gènere musical profundament arrelat en la cultura espanyola.

El concert final amb Carlos Piñana va ser, sense dubte, l’epitomi del talent i la passió que caracteritza aquest festival. La seva actuació va ser tan emotiva que va aconseguir que tots els assistents es lleven de les seves cadires, en una ovació que va durar minuts.

En resum, el Festival de Guitarra Hondarribia Peníscola ha estat una autèntica celebració de la música, l’art i la cultura. La resposta entusiasta del públic suggereix que l’esdeveniment continuarà sent un pilar de la vida cultural de Peníscola en els anys vinents, atraient a visitants i aficionats a la música d’arreu. És emocionant imaginar què ens depararà el festival en el futur, però una cosa és segura: la guitarra seguirà sentint-se a les parets històriques del Castell de Peníscola.