SER Maestrat en directe

En marxa una nova edició de Pilota a l’Escola per al curs 2023-2024

La Federació de Pilota Valenciana, en col·laboració amb la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, ha posat en marxa una nova edició del programa “Pilota a l’Escola” per al proper curs escolar 2023-2024. Aquest programa, que va néixer l’any 2005, té com a objectiu principal introduir l’esport de la pilota valenciana en els centres educatius de tot el territori.

El programa “Pilota a l’Escola” suposa un pas més en el reconeixement de la pilota valenciana com a eina educativa. Des de fa anys, s’han pres diverses mesures per promoure aquest esport entre els més joves, com la inclusió de continguts de pilota valenciana en els currículums oficials d’Educació Física i la construcció d’instal·lacions esportives específiques als centres educatius.

Per a la majoria de l’alumnat, aquest programa suposa el primer contacte amb la pilota valenciana, permetent-los conèixer-la i practicar-la. A més, els alumnes adquireixen valors com el respecte, la cooperació i la tolerància, propis de l’ambient tradicional de la pilota valenciana.

El programa consta de diverses activitats:

1. Jornada de docents: S’organitza una jornada en diferents seus per a explicar als docents en què consisteix el programa i proporcionar-los les eines necessàries per a dur a terme una unitat didàctica de pilota valenciana en les sessions d’Educació Física.

2. Sessió per als alumnes de 4t de primària: Es realitza una sessió pràctica en què els alumnes reben una explicació teòrica sobre la història, modalitats i material de la pilota valenciana, seguida d’una part pràctica en la qual poden jugar i aprendre amb la supervisió d’un tècnic i un jugador professional.

3. Jornades de clausura: Es celebren jornades de convivència i intercanvi d’experiències entre els centres participants, en les quals també es juguen partides de pilota.

El programa està dirigit a tots els centres educatius de primària, secundària i formació professional, tant públics com privats, que vulguin participar en aquesta iniciativa.