SER Maestrat en directe

Joves de Canet lo Roig sonara les campanes de l’església en ocasions especials

La restauració i posada a punt de les campanes de l’església de Sant Miquel de Canet lo Roig ha despertat un nou interès a la localitat. Un grup de joves s’ha compromès a fer sonar manualment les campanes en dies importants, revivint una tradició antiga i enriquint la vida comunitària.

L’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, ha expressat la seva il·lusió per aquesta iniciativa, destacant la importància de la participació de la comunitat en els esdeveniments locals. “El poble el fem entre tots”, va afirmar Pallarés, subratllant que sempre ha cregut en la importància d’involucrar els veïns en tot el que es fa al municipi.

“Ara que tenim les campanes en perfecte estat, em sembla magnífic que un grup de joves les facin sonar de manera manual seguint la tradició”, va afegir l’alcaldessa. Aquesta restauració de les campanes ha estat una tasca conjunta entre l’ajuntament i la comunitat, amb l’objectiu de mantenir viva la història i les tradicions locals.

Els joves responsables de fer sonar les campanes s’han mostrat entusiasmats amb la seva tasca. Han dedicat temps i esforços a aprendre els procediments i les tècniques necessàries per aconseguir un so harmoniós i adequat en cada ocasió. Per a ells, aquesta és una oportunitat única per connectar amb la història del poble i contribuir a la seva preservació.

Aquesta iniciativa no només serveix per reviure una pràctica tradicional, sinó que també promou la cohesió social i l’orgull de pertinença a Canet lo Roig. El so de les campanes manualment gestionades recordarà a tots els habitants l’arrelament de les seves arrels i la importància de conservar-les per a les generacions futures.