SER Maestrat en directe

Els restaurants Mar Blava i Can Bolo, guanyadors del Concurs dels Pinxos de la Carxofa

En la tretzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa, els establiments Mar Blava i Can Bolo han estat proclamats guanyadors en les categories de pinxo d’autor i cuina tradicional, respectivament. Aquest concurs, part de les Jornades del Pinxo de Benicarló, que segueixen fins al 28 de gener, ha destacat pel seu jurat professional format per tres reconeguts xefs: Miguel Barrera, Jeroni Castell i Avelino Ramón.

Mar Blava s’ha coronat per segon any consecutiu en la modalitat d’autor amb el seu pinxo “Dames i vagabunds”, una innovadora combinació de carxofa torrada farcida de morelles i tendons. San Rafael i Cor de Carxofa han ocupat el segon i tercer lloc, respectivament.

En la categoria de pinxo tradicional, Can Bolo ha triomfat amb “La nostra terreta”, una proposta amb carxofa en tempura i ingredients locals, seguit de La Mar de Bo i La Fábrica.

L’esdeveniment, celebrat al Magatzem de la Mar, ha comptat amb la presència de figures clau com l’alcalde Juanma Cerdá, la regidora de Turisme Inma Calvet, Iván Alemán de l’associació Restauració Benicarló, i Víctor Morera, president del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló. Aquesta edició ha reafirmat el Concurs de Pinxos de la Carxofa com una cita ineludible en el panorama gastronòmic de la regió.