SER Maestrat en directe

El Museu de la Mar de Peníscola supera els 86.000 visitants en 2023

El Museu de la Mar de Peníscola ha registrat un any espectacular en 2023, amb una afluència de 86.487 visitants, segons dades facilitades per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola. Aquesta xifra no només supera els registres de 2019, sinó que també assenyala una completa recuperació post-pandèmia.

Abril, juliol, agost i setembre van ser els mesos de major afluència, però destaca especialment el mes de desembre, amb 3.889 visitants, la millor xifra en 27 anys des de la seua obertura. Això evidencia una tendència a la desestacionalització del turisme a la ciutat, amb una distribució més uniforme de les visites al llarg de l’any.

Lidia Herrero, regidora de Cultura, ha subratllat la millora en l’experiència del visitant gràcies a la inclusió de noves tecnologies. El Museu ha incorporat equips interactius, projeccions audiovisuals i un sistema d’audioguies en diversos idiomes, enriquint l’oferta cultural i educativa.

El Museu de la Mar, un espai dedicat a la tradició marinera i la pesca local, així com a la història de Peníscola, continua sent un punt d’interès principal, especialment per a famílies i visitants nacionals. Així mateix, atreu a turistes de França, Alemanya, Europa de l’Est, i en menor mesura, del Regne Unit, Àsia i Amèrica. Amb seccions dedicades a la història arqueològica, la pesca, i la fauna marina, el museu ofereix una visió completa de l’herència marinera de la ciutat.